Постижения

От 24 до 26 Април 2015 г., в град Инсбрук, Австрия се проведе традиционното състезание за Световна Купа по КИКБОКС – АВСТРИЯ КЛАСИКС, в което участваха 2142 състезатели от 27 държави.

България бе представена от 11 състезатели на СК ИККЕН, които спечелиха 5 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала. Най-успешно бе представянето на Даниел Георгиев (двукратен световен и двукратен европейски шампион), ученик от IX В клас на 9.ФЕГ, който спечели цели 4 титли в Австрия. Той не допусна загуба в 19 последователни срещи, които изигра по време на надпреварата, като спечели титлите съответно в стил пойнтфайтинг за юноши младша възраст до 63 кг и до 69 кг и титлите в стил лайт контакт за юноши младша възраст до 63 кг и 69 кг.

 

 


 

франкофонски ученически театрален фестивал

От 17 до 19 април 2015г. пролетна  Стара Загора приюти за пореден път 22-ия Международен  франкофонски ученически театрален фестивал. Представиха се театрални трупи от цялата страна и една от съседна Румъния. Тринадесет представления се състезаваха в конкурсната програма на фестивала. Трупата на 9 ФЕГ „Ламартин“ и тази година впечатли журито и зрителите с талантливото актьорско изпълнение на пиесата „Стол за всеки“, за което бе удостоена със Сребърна маска. Младите актьори – Стефани Богомилова от 11ж, Пламена от 11, Лидия Кабатлийска, Ангел  и Методи от 10д, работиха с много ентусиазъм и усърдие с подкрепата на г-жа Маринела Чиликова и г-жа Веселина Панева. Стефани Богомилова  бе отличена със Специалната награда на град Стара Загора за актьорско изпълнение.

Извън конкурсната програма ученици на Френската от осми и девети клас, под ръководството на г-жа Людмила Николова и г-жа Катя Заркова, участваха в проекта „Вавилонски театър“. Представлението бе създадено заедно с ученици от “Виктор Юго“.

 


 

Олимпиада по френски език 2015 г.

Отново сме сред първите в четири възрастови групи!

За поредна година ученици от 9. ФЕГ отбелязаха изключително високи резултати на олимпиадата по френски език.

От 37 участващи осмокласници от цялата страна, класирани на националния кръг, наши ученици са сред първите десет. На първо място е Валя Пелова с 98 т. и на второ място е Ивета Димитрова с 97 т. Класираните на петото, седмото и деветото места (Анастасия Бобева, Никола Малинов, Елиза Николова) са с резултати над 90 т. Останалите наши четирима ученика са класираха с много добри резултати – над 85 т.

Успешно се представиха и деветокласниците. Александър Петров се класира на първо място, Марк Александров на второ и Марта Москова на четвърто място, с резултати съответно от 89,5, 89 и 85 точки.

Сред класираните десетокласници на олимпиадата, второ, трето и четвърто място заемат ученици от Френската гимназия. Те са Людмила Караджова е с 90 т., Преслава Тодорова с 88 т. и Далия Георгиева с 86,5 т. Към тях се добавят и достойно заелите 8-мо и 9-то място – Виктория Югова и Иван Данаилов.

Честитим успеха на Росица Кирова от 12-ти клас, която зае първо място с 93 точки. Националната комисия определи Росица да получи оценка Отличен 6,00 и да бъде удостоена със званието „Лауреат на олимпиадата”.

Ръководството и учителите поздравяват всички наши участници за високите постижения и за достойното представяне на 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“.

Преслава, Людмила, Ивета, Валя, Далия, Марк, Марта и Александър

 


 

За никого не е тайна богатството на артистичния живот във Френската гимназия и поредното доказателство за това е откритата на 16 март изложба в зала „София“ на Столична библиотека. Изложените творби са на ученици от ателие „Млад художник“ към проект  УСПЕХ  и от СИП  по фотография в нашето училище. Работата на младите творци  впечатлява с  прецизна изработка, стилово разнообразие и емоционално въздействие.

Благодарим  за финансовата подкрепата на училищното настоятелство, без която нямаше да можем да осъществим това наше начинание.

Залата ще бъде отворена до 25 март от 9:30 до 17:00.

 


 

 

Тази учебна година – 2014/2015 за пореден път, съгласно националния календар на МОН, се проведе  Многоезично състезание за учениците от 10 и  11 клас.

На първия – областен кръг, от 9. ФЕГ се явиха 35 участника. За националния кръг се класираха само 4 момичета от 10. клас:

1. Юлия Елинова Колева, 10 А клас

2.Виктория Петкова Югова, 10Б клас

3. Божидара Петрова Пачилова, 10 Б клас

4. Дариана Петрова Атанасова, 10 В клас

Националното многоезично състезание се проведе на 29.11.2014 г. в  ЕГ „Иван Вазов” – гр. Пловдив. Общият брой участници от цялата страна беше 243 ученика, като в групата Френски език-Английски език състезателите бяха 17,  4 от които –  ученици от 9. ФЕГ .

С гордост и пожелания за много успехи ръководството на гимназията  поздравява  Божидара Пачилова, която е класирана на 2. място в своята състезателна група и получи диплома  лауреат от МОН.

 


 

Учениците от 9 ФЕГ за седма поредна година се включиха масово в Олимпиадата по История и цивилизация. Поради специфичния ѝ регламент, който предвижда провеждането на Национален кръг само за финалистите от ХІІ клас, като най-високо отличие за останалите участници се явява класирането им на Областния кръг. В него представителите на 9 ФЕГ са убедителни лидери, заемайки едни от челните места за Х и ХІ клас.

Специални адмирации заслужава  Елица Грънчарова (ХІІ-в), която се класира за участие в Националния кръг на Олимпиадата по История и цивилизация, който се проведе от 25 до 27 април 2014 г. в град Казанлък.

Благодарение на отличната си подготовка и достойно представяне Елица стана ЛАУРЕАТ на Националната олимпиада по История и цивилизация за  учебната  2013/2014 година.

 


 

“PHILOSOPHY OWL” В 9 ФЕГ

На 17.03.2014г. ученици от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин – гр. София, участваха в първото международно състезание по философия ‘’Philosophy Owl’’. Училища от шест държави, сред които и нашата гимназия, са първопроходниците в новия формат на надпреварата на младите философи. Състезанието се провежда на английски език и в него взеха участие и се представиха достойно:

1.Поля Ангелова – ХІ кл.

2.Ивелина Петрова– ХІ кл.

3.Невелина Георгиева– ХІ кл.

4.Александра Миладинова– ХІ кл.

5.Ивана Панкова– ХІ кл.

6.Христина Георгиева– ХІ кл.

7.Ема Сисоева– ХІ кл.

8.Анелия Ангелова– ХІ кл.

9.Цветелина Ризова– ХІ кл.

10.Деница Ненчева– ХІ кл.

11.Елена Кралева – ХІІ кл.

12.Лили Вълчева – ХІІ кл.

13.Людмила Костова – ХІІ кл.

И когато совата на мъдростта е кацнала на крехките рамене на нашите ученици, ние, техните учители – Розелина Найденова и АлександърСтамболийски – им пожелаваме нестихващо любомъдрие и успех!

 


 

Великолепни класирания на Ирина в естетическата гимнастика!

Във Френската гимназия се подготвят много момичета и момчета, които съчетават и спортуването. Наред с изучаване на традиционните спортове в гимназията с цел усъвършенстване и развитие на тялото и участието в училищни отбори и състезания, наши възпитаници се представят в редица спортни клубове и национални гарнитури. Преди три години, във ФЕГ стана осмокласничка Ирина Симеонова, която вече бе състезателка по естетическа гимнастика в СК „Ритмика“ под ръководството на носителката на европейска титла Елизабет Колева – едно от златните момичета на българската гимнастика. Още тогава, през 2012 год., Ирина ни зарадва с участието си в Националния отбор на България за девойки и завоюването на трето място на Световното първенство. Същият успех постигна и през следващата година. Сега Ирина е в 10-Ж клас. През настоящата година тя стана състезател в Националния отбор по естетическа гимнастика за жени и продължава да се утвърждава със своята умелост в красивия спорт, съчетаващ в себе си изяществото на танца, гимнастически и акробатични упражнения.

Ръководството на гимназията и учителската колегия поздравяват най-искрено Ирина Симеонова за постигнатите престижни успехи във високоавторитетните турнири през 2014 год.:

§3-то място на турнира за Световна купа проведен в Талин – 1-3 март;

§1-во място на турнир за Световна купа в София – 21-22 март;

§3-то място на турнира за Световна купа в Хелзинки – 26-27 април;

§2-ро място на Световно първенство в Москва – 24-25 май.

Ирина, пожелаваме ти да се изкачиш на почетната стълбичка и на следващи турнири! Изживявай с гордост издигането на националния флаг на значими спортни форуми!

 

 


 

 

Олимпиада по френски език 2014 г.

Както винаги и тази година отбелязахме изключително високи резултати на олимпиадата по френски език : отново сме сред първите във всички възрастови групи!

От 37 осмокласници от цялата страна, класирани на националния кръг, наши ученици заеха първо, четвърто и шесто място с резултат 98,5, 93 и 92 точки а най-ниският резултат на останалите тринадесет класирани е 85 точки, макар и да не са в първите десет.  

Успехът на деветокласниците е невероятен! Първите четири места са заети от наши ученици с феноменалния резултат от 99,5, 98,5 и 97 точки. С изключително достоен резултат са и другите тринадесет ученици, влезли в класацията с 96, 93, 89,5т.

Сред 9-те класирани десетокласници първо и трето място са за ученици от Френската, към които се добавят и достойнотите 4 и 5 място. 

Тази година за възрастовата група на 11 клас само осем са класираните от цяла България от които двама са наши единадесетокласници заели 2 и 4 място с 86 и 81 точки. 

Радостни сме от успеха на учениците от 12 клас, тъй като имаме трима участници, които се наредиха на второ, трето и пето място с 92,5, 91 и 86,5 точки а Националната комисия определи да получат оценка Отличен 6.00 и да бъдат удостоени със званието „лауреат”. Останалите двама кандидати се класираха на десето и шестнадесето място.

В заключение, ще отбележим рекордния брой на ученици взели участие и класирали се на трите кръга на олимпиадата:

-          Общински кръг: 330 явили се

-          Областен кръг: 236 явили се и 44 класирани

-          Национален кръг: 43 явили се, а от тях 19 са класирани в първите десет места

С благодарност, поднасяме своите поздравления на всички участници за високите постижения и достойното представяне на Френската гимназия.  

Резултати  на учениците от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, класирани на първите пет места

Извадка от протокола на Националната комисия

Номер

Име

Училище

Точки

 

8 КЛАС

 

 

1

Марк Джеймс Александров

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин” -София

98,5

4

Ванеса Иванова Георгиева

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

93

6

Жанет Светославова Михайлова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

92

 

9 КЛАС

 

 

1

Людмила Илианова Караджова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

99,5

2

Гергана Константинова Нинова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

98,5

3

Виктория Петкова Югова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

97

 

10 КЛАС

 

 

1

Боряна Ангелова Петрова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

95

3

Кристин Димитрова Иванова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

92,5

4

Вероника Георгиева Бояджиева

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

91

 

11 КЛАС

 

 

2

Шервин Бижан Джанати

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

86

4

Росица Венелинова Кирова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

81

 

12 КЛАС

 

 

2

Мадлен Иванова Драгоева

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

92,5

3

Даниела Йорданова Йорданова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

91

5

Гергана Яворова Борисова

9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”-София

86,5

 

 


 

Успешно представяне на учениците от 9 ФЕГ на международното математическо състезание „Европейско кенгуру“

Областният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ се проведе на 22 март 2014 г., в над 70 столични училища.

Учениците от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартинн“ са сред най-добре класиралите се. В категорията на бълг. език се отличиха ученици от 8-ми и 10-ти клас. В категорията на френски език се класират всичките явили се ученици от гимназията.

Съгласно заповед на Министъра на образованието и науката, националният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру” ще се проведе на 07.06.2014 г.

Пожелаваме на нашите пратеници на националния кръг успех!


 

Маратон по творческо писане 2014

Първа награда в категория „проза“- Деница Ненчева, Елица Иванова и Ивелина Петрова (11 А клас) за „Le carnaval de la jeunesse“

Втора награда в категория „поезия“– Татяна Топлийска (12 Д клас) за „La jeunesse porte en elle le carnaval de l’esprit, du corps et des sens“

Трета награда в категория „проза“– Елена Благова, Лидия Захариева, Симеон Джамбов и Тереза Йотова (10 В клас) за „Le Carnaval de ma vie“

 


 

Ученичката Шервин Бижан Джанати от XI Г на 9 ФЕГ“Алфонс дьо Ламартин“ участва от 21 до 26 януари  в 7-то издание на “Международния фестивал за аудиовизуални програми” в Биариц-Франция като член на жури на “младия европеец”. Под ръководството на утвърдена личност в аудиовизуалните и телевизионни програми младежите от журито връчват специална награда за филм от конкурсната програма.

Шервин Бижан Джанати бе одобрена за това участие след първоначална селекция във Френския институт  в София и проведено интервю по телефона от Фестивала.

 

 


 

 

На 13 декември 2013 г. Посолството на Република България в Париж бе домакин на 21 ученици от хора на 9-та френска езикова гимназия (ФЕГ) „Алфонс дьо Ламартин” в София. Те бяха ръководени от г-жа Ламбрини Джамджиева Манукян – преподавател по музика и диригент на хора. В рамките на гостуването си учениците изнесоха и малък концерт.

Посещението на хора във Франция е по линия на програма за двустранен обмен между ФЕГ и оркестъра към консерваторията в Курбвоа. По време престоя си във Франция до 19 декември учениците ще изнесат няколко концерта – в Сен-Морис дьо Бекон, в консерваторията в Пюто, в Льовалоа-Пере  и в консерваторията в Курбвоа.

Френска група ще посети България на разменни начала в периода 22-29 април 2014 г., като се предвиждат съвместни изяви в БНР, София, Варна и Стара Загора.

 

 


 

 


 

9 ФЕГ- едно от първите училища, които ще ползват кариерните тестове ИКАРЕС

Модерни и инновативни методи за определяне на професионалната ориентацията на учениците вече са факт! От месец ноември 2013г. едно от първите училища в България, което ще ползва кариерните тестове на ИКАРЕС e 9 Френска езикова гимназия !

Ръководството на гимназията отдели време и средства, за да осигури на своите педагически съветници Силвана Йорданова и Мариела Михайлова и на учениците си най-достъпният, адаптиран и модерен метод за тестуване за професионална ориентацияза ученици от 8 до 12 клас. Тестовете са изцяло уеб-базирани, могат да се ползват както на български език така и на още 6 езика, сред които английски, немски, френски, руски, испански и други. Подбора на въпроси и методиката на тестовете са надеждни и лесни, като в същото време са изцяло професионални, защото версията, която се предлага е професионална и се прилага повече от 10 години в над 700 училища в Холандия.

Фирма Елемарк, официалният представител на Икарес Профешънъл за България, заедно с Икарес Холандия, предостави за 2013 година един безплатен опознавателен курс и пътуване в Холандия на 9 ФЕГ в лицето на г-жа Силвана Йорданова, педагогически съветник в гимназията.

Първият курс на обучение на педагогическите съветници се проведе на 21 и 22 ноември в Хотел Триада в София. 

 


 

В навечерието на 24 май в МОМН бяха връчени награди на изявени учители. Сред отличените бяха и нашите колеги Светлана Герасимова и Малинка Шопова. Честито!

 


 

Отличие за г-жа София Тодорова за участие в национален конкурс

 


 

Успехи и на олимпиадата по История

С огромно удовлетворение и гордост представяме резултатите на учениците от 9 ФЕГ, които за шеста поредна година се включиха масово в Олимпиадата по История и цивилизация. Поради специфичния й регламент, който предвижда провеждането на Национален кръг само за финалистите от VІІ и ХІІ клас, като най-високо отличие за останалите участници се явява класирането им в Областния кръг. В него представителите на 9 ФЕГ са убедителни лидери, заемайки челните места за Х и ХІ клас.

Специални адмирации заслужават  Александър Рангелов – ХІІА кл., Атанас Атанасов ХІІА кл., Анна-Мария Атанасова ХІБ кл., Светла Манева ХІІВ кл, Петър Бакалов ХІІВ кл. и Тодор Кайтазов ХІІВ кл., които се класираха за участие в Националния кръг на Олимпиадата по История и цивилизация, провел се от 27 до 29 април 2013г. в гр. Благоевград.

Благодарение на отличната си подготовка и достойно представяне до финала достигнаха:

Анна-Мария Атанасова – Отличен (5,80),

Светла Манева – Отличен (5,75),

Петър Бакалов – Много добър (5,35),

Александър Рангелов – Много добър (5,30).

 


 

Нов волейболен успех

Поредното отлично представяне на девойките от волейболния отбор на 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ бе класирането на второ място на турнира организиран от 2-ра АЕГ “Томас Джеферсън“.

 


 

На състоялия се пореден турнир по тенис, организиран от Американския колеж представителният отбор на 9 ФЕГ зае отборно 3-то място. На първо място при девойките  се класира Илиана Шейтанова от 12 ж, а на 3-то място смесени двойки се класираха Илиана Шейтанова от 12 ж и Стефан Икономов от 10ж.

 

 


 

 

XXXVIII Национална олимпиада по биология и здравно образование

04 – 05.04.2013 г., гр. Враца

Участници от 9-та ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“:

·         Александър Валериев Стойчев -12 “Ж” клас – оценка 5.25;

·         Александра Тодорова Кючукова – 12 “Ж” клас – оценка 5.75;

·         Радостина Веселинова Василева – 12 “Ж” клас – оценка 5.75;

·         Мила Цветиславова Карадачка – 12 “Ж” клас – оценка 5.25.

 

 


 

Франкофонско рали

На 27 март 2013 г. три екипа от 9 ФЕГ участваха в поредното издание на Франкофонското рали под дъжда в София. Духът на франкофонията беше завладял улиците на столицата. Участниците научиха много нови неща, показаха завидни знания в областта на френския език и франкофонските цивилизации.  Оспорваното първо място спечели отборът от 8 и 9 клас с ръководител Вяра Любенова.

 


 

Резултати от Ученически спортни игри  януари 2013 година – I кръг, район “Средец“

I място юноши 8-10 клас

 

I място девойки 11-12 клас

 

I място юноши 11-12 клас

 

Ръководството, педагогическия колектив и съучениците на нашите спортисти ги поздравяват за успехите и им пожелават още по-силни изяви в предстоящите състезания!

 


 

Българин спечели второ място в света

за „Най-добра дипломна работа за 2012”

 

Българският студент в Университета в Орхус, Дания – Борис Георгиев спечели второ място на световния конкурс “Най-добра дипломна работа за 2012″. Конкурсът се проведе в Канада. Борис е завършил Френската гимназия в София, а в момента е магистър в Орхус. Той даде специално интервю за АкадемикаБГ/akademika.bg, в което разказа за самото състезание, конкуренцията, усилията за подготовката на дипломната работа и защо е предпочел обучението в чужбина пред това в България.

1. Как се чувстваш след получаването на наградата?

- Благодаря за проявения интерес. Вече емоциите утихнаха, но приятното чувство и удовлетворението от добре свършената работа си остават. Дадох всичко от себе си и мисля, че представянето беше на добро ниво. Най-вече съм радостен, че като българин успях да стигна до това ниво, а един вид се отблагодарих на университета ми, представлявайки го на най-престижното състезание по икономика за бакалаври. В този смисъл съм радостен от второто място и се надявам да има още успехи, достойни за национална радост.

2. Разкажи ни малко повече за самата същност на състезанието?

- То е най-мащабното и влиятелно състезание в света за студенти-бакалаври. Провежда се всяка година по време на световната икономическа конференция на Международното Атлантическо Икономическо Общество (IAES) на различни места по света. Тази година беше в Монреал, Канада – под егидата на едни от най-влиятелните икономисти – Алберто Алесина (Харвард) и Рейнард Нек (Университета в Клагенфурт).

За да участва студент в състезанието е нужно да изпрати дипломната си работа на IAES в определен срок. Работата трябва да не надхвърля повече то 20 страници, тъй като печелившата дипломна работа се публикува в реномиран икономически журнал и това е условието от страна на издателите. Всяка година стотици студенти от много университети изпращат своите научни разработки. След като бъдат получени всички дипломни работи следва дълъг процес от 2 месеца, през който се оценява съдържанието, научното качество, стил, научни открития и годност и други критерии. Хубавата страна на оценяването е, че то е напълно безпристрастно и анонимно. От всяка дипломна работа се махат имената и университета и се изпраща на 12 съдии (икономисти) по света, които не се познават и имат за цел да оценят научния труд. В последствие се изчислява кои 4 дипломни работи са най-добрите за годината и имената на финалистите се анонсират на сайта на световната организация.

Тази година на финала бяха избрани студенти от следните висши учебни висши заведения: Университета в Орхус (Дания), Станфорд (САЩ), Университета в Минесота (САЩ) и Уоруик (Великобритания). За първи път от създаването на този конкурс, българин успява да достигне до финала и да заеме това престижно място. Същото се отнася и до моя университет – досега той не бе достигал до финала на престижното състезание.

3. Какво представляваше твоята дипломна работа?

- Моята дипломна работа представлява научно изследване на взаимовръзката между публичния дълг и икономическия растеж, като анализът е базиран върху панел от 12 европейски страни членки на Еврозоната. Интересът ми към темата е продиктуван от дълговата криза в голяма част от европейските страни, както и изчисляването на ефекта от покачването на дълга върху икономическия растеж на държавите. В дипломната работа съм изготвил 4 иконометрични модели. Първият доказва, че причинно-следствената връзка между публичния дълг и икономическия растеж е в посока от понижаване на икономическия растеж към увеличаване на публичния дълг. Вторият модел аналитично показва ефекта върху публичния дълг на редица фактори. Третият модел е всъщност пресъздаване на икономическия модел за растеж на Солоу и към него прибавям публичния дълг. В крайна сметка откритието ми е, че в тази икономическа рамка, публичният дълг няма значителен директен ефект върху растежа на БВП на глава от населението. Финално представям и доказателства, които подкрепят хипотезата, че увеличаване на публичния дълг води до понижаване на държавните, както и частните инвестиции в икономиката.

4. Колко време ти трябваше да я подготвиш?

- Дипломната работа започнах да я пиша в началото на 2012 (януари) и я завърших на първи май. В последствие имах публична защита на работата на 28-ми май. Това са изискванията на университета и всеки студент е задължен да ги спазва и да представи дипломна работа, за да получи бакалавърска степен.

5. Как премина самото състезание? Как ти се сториха конкурентите – какви бяха техните теми?

- Самото състезание премина добре. Всеки един от финалистите презентира своята дипломна работа за 20 минути и след това имаше 5 минутна сесия с въпроси от страна на съдиите и журито в залата. Падна ми се честта първи да презентирам и това, честно казано, ме зарадва понеже се чувствах добре и сигурен в своята работа. В този смисъл не бях много притеснен преди началото, ами просто чаках момента, в който ще излезна и ще представя моето научно изследване.

Конкуренцията наистина беше много голяма и разработките на останалите участници бяха на високо ниво. Всички се бяха подготвили за състезанието и се постарах да се представят в най-добрата си светлина. Колегата от университета в Станфорд беше писал за монетарната политика на САЩ, а аз за фискалните последствия от дълговата криза на европейските страни. Двете теми бяха от сферата на макроикономиката. Останалите 2 участнички бяха представили по-приложни дипломни работа, където едната беше анализирала пазарните стратегии за ценообразуване на големи вериги супермаркети, а пък другата участничка беше изследвала ефекта от въвеждането на EBT зелени карти в САЩ в сравнение с предишната система.

6. Какви са твоите планове за професионално развитие?

- В момента следвам елитна магистратура по количествена икономика (Quantitative Economics) в Университета в Орхус и плановете ми в близко бъдеще са да стана кандидат на науките и да следвам докторска степен. Като дългосрочни планове за кариера смятам да се ориентирам в консултантския бизнес като за начало. Иначе моята детска мечта е да създам собствена авиокомпания, та в този смисъл бих искал да се развивам в тази индустрия, понеже авиацията ми е най-голямата страст.

7. Защо избра обучението в чужбина пред това в България и какво повече мислиш, че ти даде то за тези години?

- Както голяма част от кандидат-студентите в България, така и аз, когато кандидатствах през 2009 се бях ориентирал към чужденстранни университети, заради по-доброто качество на образованието, кариерни перспективи и реализация. От друга страна избрах да дойда в Дания, защото университетът е в топ 100 на света и напредва стремглаво всяка година, което еднозначно показва нивото. Друг много важен фактор е и цената на обучението. В Дания то е безплатно за студенти, идващи от държави членки на Европейския съюз. В този смисъл не виждах здрав разум в това да се инвестират над 50 000 паунда за образование в Англия, когато същото, да не кажа и по-добро, може да се придобие за 0 датски крони в една от най-богатите и уредени държави в Европа.

Трудно бих могъл да направя сравнение между българските ВУЗове и тези в чужбина, тъй като не съм учил в български университет. Смея обаче да твърдя, че скандинавското образование се слави като едно от най-солидните и престижни по света. Голяма част от преподавателите в университета са чужденци и идват от водещи световни институции и икономически факултети. Това само показва високото качество на образование и чудесната атмосфера за един приятен академичен живот. Тук е моментът да споделя, че до голяма степен дължа академичното си развитие на него, тъй като той ми даде основите в икономиката и продължава да ме обогатява умствено. В този смисъл, образованието тук ме научи на много труд, дисциплина и любов към икономиката. Всеки тук започва наравно и има възможността да се развие, колкото пожелае стига да е готов да се посвети напълно и да инвестира много часове в дадена сфера. Тази социална равнопоставеност, която е много типична за скандинавските държави прави ученето и общуването по-лесно, тъй като отношенията са много приятелски между професори и ученици.

Koсара Белниколова

 


 

Трупата на Френската гимназия в София спечели Голямата награда

на Международния франкофонски фестивал за ученически театър

 

9. Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” в София спечели наградата за най-добра българска трупа „Златна маска” със спектакъла “Ter@in.net“ на XIX Международен франкофонски фестивал за ученически театър, провел се във Варна, от 19 април до 22 април 2012 г.

 Получихме и още две награди:

  • Специалната награда за най-добра актриса „Златна маска” на Калина Радойновска от 11 Ж клас на гимназията;
  • Ценната награда на публиката – художествена творба, която бе връчена от лауреатите от 2011 г. – 4-та гимназия „Фредерик Жолио-Кюри” от Варна.

Регламентът на фестивала отреди на победителите участието в Международния фестивал за театър за деца и младежи (FITE) във Франция. Така трупата на 9 ФЕГ„Алфонс дьо Ламартин”, водена от Светлана Герасимова и Маринела Чиликова, откри 26-ия Международен фестивал за театър за деца и младежи (FITE) в Тулуза, проведен от 5 до 9 юни 2012 г., с авторския си спектакъл “Ter@in.net”.

 


 

Концерт на хора при 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в Студио-5  на НДК – 21 юни 2012 г.


 

 

Екип по първа помощ на 9 ФЕГ – победител в състезание на БЧК

На 28/05/2012г. се проведе Териториално състезание на участници в екип по първа помощ /УЕПП/ – Iви Tериториален център на Столична организация на Български Червен Кръст /БЧК / от р-н Триадица, Лозенец, Средец и Изгрев/.

Ученичките Тереза Валентинова Йотова, Пламена Пламенова Кацарова, Мария Радославова Кожухарова и Лидия Борилова Захариева от 8в клас са участници в екип по първа помощ /УЕПП/ към 9 ФЕГ „ Алфонс дъо Ламартин ”.

Екипът към Френската гимназия са победители, спечелили 1во място на Териториалното състезание по История на Б Ч К.Ръководител на екипа е мед. специалист П. Лозанова.

 


 

Олимпиада по френски език 2012 г.

 Винаги сме имали много добри резултати на олимпиадата по френски език, но тази година надминахме всички рекорди: във всички възрастови групи сме сред първите!

От 27 осмокласници от цялата страна, класирани на националния кръг, наши „зайци“ заеха първите три места, а четирима постигнаха успех от 84 до 89 точки и се подредиха сред първите дванадесет.

Сред 13-те деветокласници първите две места са за ученици от френската, към които се добавя и достойното 6. място. 

Успехът на десетокласниците ни няма равен! От 34 класирани, дошли от четирите краища на България, 16 са от 9. ФЕГ – в челната тройка имаме 1. и 3. място, а останалите 14 ученици са разпределени от 4. до 28. място с резултати от 94 до 80 точки.

Сякаш за да компенсират сравнително малкия брой на явилите се от випуска, нашите единадесетокласници заеха първите три места с 93.50, 86.50 и  85.50 точки, както и 12. място с 81.50 точки, което е успех на фона на общите резултати, тъй като е в златната среда между най-високия бал от 93.50 и най-ниския от 72 точки в тази възрастова група.

Може би следва да сме най-радостни от успеха на учениците от 12 клас, тъй като и двамата ни кандидати се наредиха в първата тройка, заемайки 2. и 3. място с половин точка разлика помежду си и, съответно, на 3.50 и 4 точки разстояние от 1. място.

В заключение можем да кажем, че резултатите са повече от окуражаващи, тъй като имаме призови места навсякъде, тъй като най-високият резултат от 98 точки е на нашата ученичка от 10 клас, а всички останали класирани ученици от нашата гимназия с успех от 80 до 96 точки.

Félicitations à toutes et à tous ! Nous sommes les meilleurs.

 

Извадка на от протокола на Националната комисия -

резултати  на учениците от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, класирани на призовите три места

8 клас

име

училище

точки

1.

Боряна Ангелова Петрова, 8 А клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“, София

92

2.

Симеон Владимиров Джамбов, 8 В клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

91

3.

Лилия Яворова Христова, 8 Б клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

90

9 клас

1.

Ивелина Боянова Петрова, 9 А клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

93.50

2.

Шервин Бижан Джанати, 9 Г клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

92

10 клас

1.

Евгения Владимирова Русинова, 10 Ж клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

98

3.

Мадлен Иванова Драгоева, 10 А клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

95

11 клас

1.

Анна-Мария Любчова Атанасова, 11 Г клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

93.50

2.

Евгения Николаева Теохарова, 11 Г клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

86.50

3.

Косара Николаева Величкова, 11 Д клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

85.50

12 клас

2.

Васил Венелинов Вандов, 12 Д клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

84

3.

Мартин Венелинов Вандов, 12 Д клас

9. ФЕГ „А. дьо Ламартин“ , София

83.50

 


 

Голям успех в олимпиадата по „Биология и здравно образование“

 

През учебната 2011/2012 година до Националния кръг на олимпиадата по „Биология и здравно образование“ бяха допуснати четирима ученици от 9. ФЕГ- Кирил Ваташки, Елена Николова, Радостина Василева и Борислава Савчева (всички от профил „Химия и биология“).

Кирил Ваташки бе избран да участва в стеснен подбор за представяне на България на Международната олимпиада по „Биология и ЗО“, която тази година ще се проведе в Сингапур в периода 8-15 юли. Отборът на страна ще се състои от четирима ученика, избрани от 10 от цялата страна. Подборният изпит ще се проведе на 13.05.2012г., а с подготовката на десетимата участници за него е поверена на преподавателите от Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“.

На снимката (от ляво на дясно): Мария Лукарска (възпитаник на Френската и лауреат на Националната олимпиада по „Биология и ЗО“ от 2008г., в момента е студент в Биологическия факултет към СУ.) и отбора на 9.ФЕГ: Радостина Василева (11″ж” клас), Кирил Ваташки (12 “ж” клас), Елена Николова (12 “ж” клас), г-жа Донка Николова (учител по „Биология и ЗО“ и ръководител на отбора).

 


 

 УСПЕШНО УЧАСТИЕ НА 9 ФЕГ В ТЕНИС-ТУРНИР

 

 

На 21 и 22 април 2012 г., отборите по тенис на корт на 9 ФЕГ участваха на турнира „ACS OPEN -TENNIS“, който се проведе в Американския колеж.

Нашите участници Алекс Иванов – XI Б, Стефан Икономов – XII А, Рашо Икономов – XII А, Илияна Шейтанова – XI Ж, Христина Попова – X В, Теодора Шалварджиева – XI Б и Диляна Микова – XI Ж, постигнаха много добри резултати и заеха призови места.

В крайното класиране представителите на 9 ФЕГ се класираха отборно на I-во място. В индивидуалните класирания заехме II-ро място при юношите и III-то място при девойките. На двойки сме първи при юношите и четвърти при девойките.

 


 

Франкофонско рали, 23 март 2012 г.

Второ място за отбора на г-жа Вяра Любенова и учениците

  1. 1.      Боряна Петрова, 8 А клас
  2. 2.      Иван Несторов, 8 А клас
  3. 3.      Елена Благоева, 8 В клас
  4. 4.      Тереза Йотова, 8 В клас
  5. 5.      Деница Добрева, 9 В клас
  6. 6.      Илиана Калева, 9 В клас
  7. 7.      Рая Савова, 9 Б клас
  8. 8.      Ивелина Стоянова, 9 Б клас

 Маратон по писане (10-те думи на франкофонията) 27 март 2012 г.

Първа награда в категория „проза“ – Татяна-Атанасия Топлийска (10 Д клас), Мадлен Драгоева (10 А клас), Танита Генова (10 Д клас) и Ралица Дончева

Трета награда в категория „проза“ – Анна-Мария Атанасова (11 Б клас), Николай Любенов (11  клас), Калина Милакиева (11  клас),

 Конкурс по превод, издание 2012 година

Превод от френски на български език

Сред около 400 участници от езиковите гимназии в Благоевград, Бургас, Варна, В. Търново, Ловеч, Пловдив, Русе, София и Ст. Загора, постиженията на ученици от 9. ФЕГ са:

Втора награда за превод на проза: Васил Вандов, 12 Д клас (Награда на официалното жури от Асоциацията на преводачите, Френския институт и ИК „Колибри“ и на Асоциацията на преподавателите по и на френски език н България)

Поощрителни награди за:

Ева Георгиева, 12 клас

Ина Райкова, 12 клас

Превод от испански на български език

Поощрителни награди за:

Ина Райкова, 12 клас

 


 

РЕГИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ ПО МАТЕМАТИКА ЗА VIII И IX КЛАС

През м. март, в няколко столични училища се проведе регионално външно оценяване на “Готовност на учениците от 8 и 9 клас за приложение на математическите знания в конкретни житейски ситуации”. Оценяваните училища бяха: 23 СОУ “Ф.Ж. Кюри”, 36 СОУ “М. Горки“, 33 ОУ “Санкт Петербург”, СПГЕ “Джон Атанасов“, 7 СОУ “Св. Седмочисленици”, ПГТЕ “Хенри Форд”, 9 ФЕГ ” А. Ламартин”, Първа частна математическа гимназия. Участваха 331 уценици ( 173 от осми клас и 158 от девети клас).

Всяка от задачите, включени в темата, описваше различни житейски ситуации. Решаването им изискваше приложение на усвоените знания и формираните умения в работата по математика до 8-ми клас. Към задачите бяха формулирани по няколко въпроса с различен формат – с избираем отговор (определяне на вярност на твърдение) и с кратък свободен отговор. Използвани бяха и различни форми за представяне на информацията – текст, формула, таблица, графика.

Ето и класирането на първите места:

1. 8а клас на Първа частна математическа гимназия.

2. 9а клас на Първа частна математическа гимназия.

3. 9а клас на 9 ФЕГ с преподавател по математика Маргарита Иванова

4. 8а клас на 9 ФЕГ с преподавател по математика Петранка Димитрова.

Поздравяваме учениците от нашата гимназия за достигнатото представяне и им пожелаваме и успех на предстоящото изявяване в изпита PISA.

 


 

Успешно представяне в Европейско кенгуру

На 17.03.2012 се проведе за пореден път първият кръг на математическото състезание “Европейско кенгуру”. То се провежда в два кръга – областен и национален, за ученици от 2 до 12 клас. През настоящата година участваха 3,5 милиона ученици от 40 държави. Състезанието се провежда в тестова форма. Броят на задачите бе 30 с избираем отговор. Националната комисия за провеждане на състезанието определя броят на класираните за националния кръг.

От 9 ФЕГ са предложени за втория кръг учениците Владимир Матеев Матев и Иван Константинов Кочев от 9-ти клас, и Евгения Владимирова Русинова и Биляна Людмилова Томова от 10-ти клас.

 


Поздравления за учениците и учителите, които и тази 2011-2012 учебна година постигнаха поредния голям успех на Олимпиадата по френски език !

От 35 ученици в София-град, класирани за Националния кръг, 33 са ученици от 9. ФЕГ, което е равно на 30 % от класираните ученици от цялата България!

Да пожелаем успех на нашите олимпийци и на Националния кръг, който ще се проведе на 31 март 2012 г. в гр. Ловеч!

Bon courage et bonne réussite !

8 клас

Валентина Р. Маркова
Калина Др. Нацева
Боряна А. Петрова
Тина Кр. Каменова
Вероника Г. Бояджиева
Симеон В. Джамбов
Лилия Я. Христова

9 клас

91 т.
94 т.
91 т.
94 т.
91 т.
90 т.
97 т.
Ивелина Б. Петрова
Симона В. Цонкова
Шервин Б. Джанати

10 клас

95 т.
90 т.
90 т.
Никол А. Шопова
Татяна-Атанасия А. Топлийска
Теодора Ст. Янчева
Александрина В. Трайкова
Анастасия М. Петрова
Андреа Юлий Драгов
Даниела Й. Йорданова
Евгения Вл.Русинова
Мадлен Ив. Драгоева
Гергана Я. Борисова
Ралица В. Дончева
Анна В. Точева
Мила М. Димитрова
Елизабет А. Александрова
Дорина Р. Николова
Светла Ст. Гонева

11 клас

90 т.
97 т.
90,5 т.
95,5 т.
91 т.
94,5 т.
95,5 т.
98 т.
95 т.
96 т.
90,5 т.
92 т.
95 т.
93 т.
93,5 т.
90 т.
Анна-Мария Л. Атанасова
Косара Н. Величкова
Евгения Н. Теохарова
Надежда Н. Макавеева

12 клас

90 т.
90 т.
90 т.
90 т.
Васил В.Вандов 9-та ФЕГ 97 т.
Мартин В. Вандов 9-та ФЕГ 90 t.
97 т.
90 т.

 


 

 

Ученици от 9 ФЕГ „А. дьо Ламартин”, които се класират за участие в Областния кръг на Олимпиадата по История и цивилизация

Имена Клас Брой точки
1 Христо Лъчезаров Малаков ІХ 84,5
2 Мартина Илиева Богданова ІХ 78
3 Александър Чавдаров Колев ІХ 75
4 Ралица Георгиева Пенкова ІХ 87,5
5 Божидар Бориславов Евтимов ІХ 76
6 Кристиян Карамфилов Леярски ІХ 76
7 Ивелина Боянова Петрова ІХ 83
8 Любомир Емилов Малинов ІХ 85,5
9 Милко Димитров Балабанов ІХ 75
10 Шервин Бижан Джанати ІХ 81
11 Владимир Стефанов Янков ІХ 75,5
12 Димитър Димитров Арсов ІХ 78,5
13 Анна Атанасова Русенова ІХ 76
14 Румяна Крумова Димитрова ІХ 76,5
15 Светослав Георгиев Димитров ІХ 75,5
16 Даниела Йорданова Йорданова Х 84,5
17 Гергана Антонова Георгиева Х 90
18 Елица Христова Грънчарова Х 94,5
19 Елена Славова Кралева Х 85
20 Людмила Ивайлова Костова Х 91,5
21 Йоана Любомирова Панагонова Х 80,5
22 Мона Пламенова Генчева Х 75
23 Андреа Юлий Драгов Х 79
24 Татяна-Атанасия Ат. Топлийска Х 78
25 Андреа Емилова Кожухарова Х 78
26 Таня Юлиянова Мирчева Х 81
27 Десислава Христ. Арабаджийска ХІ 83
28 Никол Николаева Петрунова ХІ 80,5
29 Мадлен Любомирова Васева ХІ 81,5
30 Теодора Борисова Шалварджиева ХІ 78,5
31 Мария Даниелова Иванова ХІ 80
32 Анна-Мария Любчова Атанасова ХІ 88
33 Йорданка Христова Иванова ХІ 76
34 Тони Иванов Томов ХІ 77
35 Калина Венциславова Милакиева ХІ 78
36 Николай Любомиров Любенов ХІ 80
37 Методи Петров Сидеров ХІ 78,5
38 Панко Станиславов Станчев ХІ 82,5
39 Тодор Юлиянов Кайтазов ХІ 78
40 Александра Алекс. Димитрова ХІ 78
41 Светла Костадинова Манева ХІ 80
42 Виктория Кирилова Гоцева ХІ 82
43 Атанас  Иванов Атанасов ХІ 75,5
44 Александра Алекс. Цветкова ХІ 75
45 Иван Христов Градинарски ХІ 81,5
46 Валери Валериев Благоев ХІ 82,5
47 Айя Петрова Москова ХІ 78,5
48 Теодора Герасимова Михайлова ХІ 76,5
49 Преслав Федев Пенчев ХІ 83
50 Александър Рангелов Рангелов ХІ 75,5
51 Нели Александрова Костова ХІ 79,5
52 Анжелика Пламенова Теодосиева ХІ 81,5
53 Ивелин Ангелов Димитров ХІ 75,5
54 Петър Калоянов Бакалов ХІ 86,5
55 Екатерина Стефанова Пипкова ХІІ 76,5
56 Виолета Веселинова Табакова ХІІ 88,5
57 Вероники Иванова Чернева ХІІ 83
58 Борислав Бориславов Илиев ХІІ 83
59 Тодор Димчев Димов ХІІ 78
60 Пламен Руменов Моновски ХІІ 84
61 Александър Димитров Димитров ХІІ 84
62 Теодора Николаева Теохарова ХІІ 78
63 Антоанета Атанасова Ирикова ХІІ 85,5
64 Христина Тодорова Стоянова ХІІ 83,5
65 Елена Дамянова Дамянова ХІІ 81
66 Радина Радомирова Угринова ХІІ 84
67 Илиян Костадинов Костов ХІІ 78,5
68 Елица Захариева Цветкова ХІІ 85,5
69 Адриан Тодоров Тодоров ХІІ 77,5
70 Йоана-Мария Влад. Паланкова ХІІ 77,5
71 Виктория Цолова Христова ХІІ 79,5
72 Веселин Миленов Константинов ХІІ 75
73 Кристина Веселинова Георгиева ХІІ 81
74 Марио Кръстинов Мишев ХІІ 77,5
75 Иван Георгиев Кънчев ХІІ 85
76 Дарил Станиславов Раковски ХІІ 75
77 Симона Красимирова Симеонова ХІІ 90,5
78 Гергана Юрий Овчарова ХІІ 83
79 Рафаела Стоилова Йосифова ХІІ 77,5

 


 

Ученици, които са се класирали за II кръг на олимпиадата по френски език (24.02.2012 г.)

 8 клас
Ученик клас брой точки
1.    Боряна Петрова 96
2.    Лилия Яворова Христова 95
3.    Райна Маринова Божкова 94
4.    Калина Драгомирова Нацева 93
5.    Тереза Валентинова Йотова 93
6.    Богомила Борисова Корманова 93
7.    Валентина Радева Маркова 92,5
8.    Тина Красимирова Каменова 92
9.    Вероника Георгиева Бояджиева 92
10.  Анна Георгиева Кръстева 91
11.  Елена Благова Благова 88,5
12.  Ана-Мария Попмихайлова 88
13.  Росина Красимирова Манчева 87,5
14.  Александра Йорданова Еленкова 87
15.  Калина Савова Вълчева 87
16.  Симеон Владимиров Джамбов 86,5
17.  Щеряна Янева Костова 86,5
18.  Павел Стефанов Ганев 85
19.  Мира Любомирова Чорбаджиева 85
20.  Лора Стефанова Иванова 84
21.  Светла Веселинова Стоянова 84
22.  Стефани Милчева Христова 84
23.  Живка Пламенова Банджарска 82
24.  Илиан Борисов Борисов 82
25.  Антония Венциславова Славкова 82
26.  Боряна Илиева Гълъбова 81
27.  Мина Красимирова Костова 8e 81
28.  Ралица Траянова Халаджова 80,5
29.  Десислава Ивайлова Митева 79,5
30.  Кристин Димитрова Иванова 79,5
31.  Сибилла Николаева Гълъбова 79
32.  Лилия Атанасова Василева 79
33.  Пламена Стоянова Колева 78
34.  Теодор Илиянов Илиев 77
35.  Василена Николаева Костова 77
36.  Диляна Кристианова Божкова 76,5
37.  Йоана Иванова Антонова 76
38.  Емил Бориславов Борисов 76
39.  Иван Иванов Несторов 76
40.  Жана Христова Куцева 75,5
41.  Божидар Петков Богданов 75
42.  Илияна Ивайлова Иванова 75
43.  Даниела Асенова Бозаджиева 75
44.  Цветелина Стелиянова Танева 75
45.  Венера Руменова Петрова 75
9 клас
Ученик клас брой точки
1.    Роберта Люцканова 87
2.    Шервин Джанати 85
3.    Анна Русенова 85
4.    Зорница Кирилова 84
5.    Любомир Малинов 83
6.    Симона Цонкова 82,5
7.    Ивелина Петрова 81
8.    Илияна Калева 80
9.    Вероника Вълчева 80
10.  Антоанета Крьстева 78
11.  Христина Георгиева 75,5
12.  Яна Войнова 75
13.  Димитьр Гайтиев 75
14.  Стефан Икономов 75
15.  Лора Щиркова 75
10 клас
Ученик клас брой точки
1.   Мадлен Иванова Драгоева 10a 91,5
2.   Александрина Влад. Трайкова 10д 91,5
3.   Евгения Владимирова Русинова 10ж 91
4.   Андреа Юлий Драганов  10д 90
5.   Анастасия Мирославова Петрова 10а 88,5
6.   Даниела Йорданова Йорданова 10в 85,5
7.   Теодора Стоянова Янчева 10б 85
8.   Татяна-Атанасия Ат. Топлийска 10д 85
9.    Филип Антон Годен  10б 84,25
10.  Габриела Петрова Кръстева 10в 83,5
11.  Дорина Руменова Николова 10ж 83
12.  Людмила Ивайлова Костова 10г 81,5
13.  Мила Миткова Димитрова 10г 81
14.  Гергана Яворова Борисова 10б 80,5
15.  Георги Василев Маджаров 10в 79
16.  Анна Валентинова Точева 10а 77
17.  Ралица Веселинова Дончева 10б 77
18.  Калина Калинова Шавльова 10а 76,5
19  Светла Стефанова Ганева 10е 76
20.  Елизабет Алберт Александрова 10б 75,5
21.  Никол Атанас Шопова 10ж 75,5
22.  Кирил Атанасов Симеонов 10 В 75
23.  Танита Генова 10 Д 75
24.  Рафаело Юлиянов Антонов  10 Ж 75
11 клас
Ученик клас брой точки
1.    Косара Николаева Величкова 11д 89
2.    Мила Цветиславова Карадачка 11ж 89
3.    Надежда Николаева Макавеева 11ж 88
4.    Анна-Мария Любчова Атанасова 11б 87
5.    Лили Василева Димова 11д 86,5
6.    Анелия Красимирова Донева 11в 85,5
7.    Яна Славчева Кюркчиева 11е 85
8.    Радостина Веселинова Василева 11ж 85
9.    Теодора Герасимова Михайлова 11а 84,5
10.  Цветелина Георгиева Гатева 11г 83
11.  Илияна Илиева Шейтанова 11ж 82,5
12.  Теодора Костадинова Томова 11г 82
13.  Александра Алекс. Цветкова 11в 80,5
14.  Евгения Николаева Теохарова 11г 80,5
15.  Калина Венциславова Милакиева 11б 80
16.  Александра Тодорова Кючукова 11ж 80
17.  Десислава Христ.Арабаджийска 11д 79
18.  Ася Веселинова Даскалова 11в 77,5
19.  Виктория Орлинова Вировска 11в 77
20.  Никол Николаева Петрунова 11д 77
21.  Любомира Атанасова Йосифова 11г 76,5
22.  Ива Миленова Рогачева 11б 76
23.  Виктория Стоянова Митева 11г 76
24.  Антоанета Венц. Балканска 11ж 76
25.  Александра Алекс. Димитрова 11в 75,5
26.  Божидар Венциславов Вълчовски 11ж 75,5
27.  Марта Юриева Петрова 11б 75
28.  Николай Любомиров Любенов 11в 75
29.  Светла Костадинова Манева 11в 75
30.  Мая Ганчева Ганева 11г 75
12 клас
Ученик клас брой точки
1.      Васил Венелинов Вандов 12 д 92
2.      Мишел Красимиров Найденов 12 ж 90
3.      Мартин Венелинов Вандов 12 д 89
4.      Гергана Василева Горанова 12 ж 86
5.      Иван Димитров Иванов 12 д 86
6.      Анастасия Михайлова Сакъзова 12 ж 81,5
7.      Вероники Иванова Чернева 12 б 79,5
8.      Ина Николаева Райкова 12 в 78,5
9.      Вероника Деянова Чолакова 12 ж 75

 


 

КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ ОТ 9 ФЕГ НА ОБЩИНСКИЯ КРЪГ

НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА –- 18.12.2011г.

Биляна Людмилова Томова – 10 клас

Боряна Илиева Гълъбова – 8 клас

Цветелина Николаева Гарелова – 8 клас


 

РЕЗУЛТАТИ ПОСТИГНАТИ ОТ УЧЕНИЦИ ОТ 9 ФЕГ В ТРИНАДЕСЕТИЯ СОФИЙСКИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

5 ноември 2011 г.

№ по ред Име, презиме и фамилия Клас Резултат, общ брой точки
1 Боряна Илиева Гълъбова 8 49
2 Боряна Ангелова Петрова 8 40
3 Илиян Илиянов Илиев 8 38
4 Каролина Яворова Бакалова 8 25
5 Пламена Пламенова Кацарова 8 24
6 Иванина Пламенова Димитрова 8 21
7 Лидия Борилова Захариева 8 20
8 Лилия Лаврентинова Александрова 8 20
9 Лъчезар Стоянов Йорданов 8 17
10 Йоана Иванова Антонова 8 14
11 Веселин Томов Измирлиев 9 28
12 Владимир Матеев Матев 9 23
13 Стефан Стефанов Стоянов 9 22
14 Златиан Ивайлов Илиев 9 21
15 Георги Ивайлов Христов 9 20
16 Здравко Илиев Кръстев 9 18
17 Евгения Владимирова Русинова 10 47
18 Лилия Иванова 10 25
19 Александра Румен Петрова 11 28
20 Богомил Диннев Петков 11 23
21 Ана Бориславова Петкова 11 20
22 Магдалена Даниел Петрова 11 18

 


 

 Отличени ученици от френската в Народното събрание

 На 3 октомври 2011г. учениците от 12-б и 11-б класове с III и IV профилиращ предмет Български език и литература и История и цивилизация посетиха Народното събрание. Повод за визитата им бе връчването на грамоти за успешно представяне в организирания от “Центъра за толерантност” и РИО-София ученически конкурс за есе на тема „Спасяването на българските евреи – урок за бъдещите поколения“. Инициативата се провежда с активната подкрепа на Народното събрание. Приветствие към участниците в конкурса и всички присъстващи поднесе председателят на Парламента г-жа Цецка Цачева.Отличени като финалисти в конкурса бяха Вероники Иванова Чернева от 12 Б клас, Елена Дамянова Дамянова от 12 Б клас и Антоанета Анастасова Ирикова от 12 Г. Несъмнена заслуга за успеха на отличените ученички има старши учител по История и цивилизация г-жа Елза Садулова. Освен нея на събитието присъстваха и г-жа Емилия Богданова, директор на 9 ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин”, както и учителите по История и цивилизация д-р Силвия Калпакова и г-н Ангел Цураков.

 

Снимки от визитата в Народното събрание