В навечерието на своята бъдеща юбилейна 55-годишнина 9. ФЕГ посрещна началото на учебната 2015-2016 г. с много слънчево, изпълнено с радостни емоции настроение.

Тържественото откриване на новата учебна година започна традиционно в двора на гимназията, където се бяха събрали настоящи и бивши учители и ученици, родители и гости.

С нас бяха и г-н Лоран Атал – attaché de coopération educative, Георги Нешев – зам. кмет на район“Средец“, Николай Гълъбов –председател на Училищното настоятелство, г-н Сава Бобчев –заместник председател на Училищно настоятелство, Председателят на Френската Търговска камара – Стефан Дюлае, бивши учители и ученици.

След посрещането на знамето на 9. ФЕГ и химните на Република България и на Обединена Европа празнично слово произнесе Директорът на гимназията – г-жа Емилия Богданова. Тя пожела на учениците, родителите и учителите една успешна и креативна нова учебна година в любимото училище. Бяха прочетени поздравителните адреси от г-жа Милена Дамянова – Председател на комисията по образованието и науката в 43-тото Народно събрание на Република България, и на г-жа Вергиния Стоянова – кмет на район“Средец“ – Столична община.

Водещите на тържеството – Мила и Соня от 12 Б и 12 Г клас обявиха музикалните поздрави, които бяха изпълнени от Венци от 9 А и Карина от 9 Ж. Към тях с малък театрален етюд, представящ училищния живот във Френската, се присъединиха Цвети, Ачо и Камен от 11 Д клас, Сашо от 12 Б.

Нов вълнуващ момент през този ден бяха малките посвещения, които представители на 12-те класове отправиха към осмокласниците, символично представени от учениците с най-висок приемен бал за всяка паралелка от 8 клас. Боряна Гълъбова от 12 А поздрави 8 А в лицето на Мартина Вълкова; Александър Хурмузов от 12 Б се обърна към Полина-Калина Брогле от 8 Б; Лилия Василева от 12 Е поздрави новата паралелка с профил „Химия и биология” – 8 В, подарявайки вече традиционния за този ден плюшен заек на Моника Александрова; Ясен Бухлев от 12 Г поздрави Кристина Сакуловска от хуманитарния 8 Г; Валерия Колева от 12 Д отправи приветствие към Виктория Цветкова от 8 Д, която е и с най-висок приемен бал тази година във Френската гимназия; Пламена Кацарова от 12 В се обърна към Стефани Костова и Цветелина Дескова от 8 Е, който е настоящият профил „География и математика”; представителят на Ученическия съвет и ученик от 12 Ж клас Георги Буров поздрави Сияна Василева от 8 Ж.

Празникът приключи с малка музикална импровизация на ученици от осмите класове, посетили преди дни т. нар. Заешко училище на Френската гимназия. Водени от своите учители те изпяха първия си рефрен на френски език и така, още преди да прекрачат прага на гимназията, станаха част от нейната франкофонска традиция и дух.

9. ФЕГ

1 коментар
  1. Някъде мога ли да разбера какъв е бала за прием след 7 клас

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.