На 15.09.2020 г. след необичайното замлъкване на класните стаи в края на предходната учебна година Френската гимназия отново отвори врати за своите възпитаници и отбеляза с кратко тържество началото на новата учебна година. Поради противоепидемичните мерки този път в двора на училището бяха посрещнатни само осмокласниците, докато останалите паралелки по випуски отбелязаха празника със своите класни ръководители в сградата на гимназията.
Гости на тържеството на 9. ФЕГ бяха г-жа Валери Дрейк – зам.-съветник по сътрудничеството и културната дейност в посолството на Франция в България и аташе по образователно сътрудничество във Френския институт у нас, както и кметът на район „Средец“ г-н Трайчо Трайков, които се обърнаха с кратки приветствия към осмокласниците. Емоционално приветствие към тях отправи и директорът на Френската гимназия – г-жа Емилия Богданова. По вече наложила се традиция ученичката от 12.Ж клас Мартина Панова произнесе кратко слово с поздрав към осмокласниците, а от тяхно име говори ученичката с най-висок приемен бал от 8 клас – Ния Рашева от 8.В. Отново по традиция всяка паралелка символично получи плюшено зайче, което шеговито да напомня на най-малките за тяхното начало в „семейството“ на гимназията.
Желаем както на осмокласниците, така и на всички други наши ученици, учители, непедагогически специалисти в гимназията, родители и приятели на 9. ФЕГ едно ново, ползотворно начало, много здраве и успехи през новата 2020/2021 учебна година!

2 коментара
  1. Bonne rentrée scolaire!

  2. Здравейте, г- жа Евилия Богданова- Иванова. Имам два въпроса. От кога съществува ФЕГ в София? Предметите в 9 клас ще бъдат преподавани на френски, …без учебници? След толкова години!!!! Дъщеря ми учи при Вас. Частично, разбирам за История, но география и биология? Навярно няма учебник във Франция, който да отговаря на Нашите изисквания…или греша ( тези предмети не би трябваро да носят субективна оценка). По летящи листове ли ще учат децата в 2020г или ще преписват от дъската както през 1995?. За толкова години никой преподавател ли не написа учебник??? Оставям името и мейла си. Очаквам Вашия отгвор и съдействие!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.