Скъпи ученици,

Уважаеми колеги и родители,

Искрено Ви поздравявам с патронния празник на гимназията – 21 октомври!

На нашите ученици пожелавам удовлетворение от избора да се обучават в едно от най-обичаните столични училища и да ни радват все така с многобройните си изяви и успехи!

На колегите пожелавам неуморно да отстояват своя професионализъм и стремеж към успех!

На всички наши партньори – родители, общественици, бивши учители и ученици благодаря за подкрепата и пожелавам още по-ползотворно сътрудничество!

Емилия Богдановa

Директор на 9.ФЕГ“Алфонс дьо Ламартин“

В празничния ден се обърнахме към най-малките в 9. ФЕГ – осмокласниците, за да споделят месец след откриването на учебната година своите първи впечатления за новото си училище. Един опит да погледнем на себе си през погледа на най-новите членове на нашето задружно семейство. Има за какво да си спомним и какво отново да почувстваме от изживяването да бъдеш част от Френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин”.

Защо избрах да уча в 9. ФЕГ

 • Още от дете мечтата ми е да уча в това училище. В седми клас се колебаех как да подредя училищата според моите желания и един ден съвсем случайно минах покрай сградата на училището и нещо ме грабна. Нямах идея колко трудно ще бъде в това училище, аз просто исках да уча там с цялото си сърце. Изключително много харесвам френския език и от малка исках някой ден да го науча. (Маргарита Драганова – 8 А)
 •  Много исках да уча френски език, защото е език, свързан с един величествен народ с богата култура и история, както и с голям принос за развитието на всеки европеец. (Боян Методиев – 8 А)
 • Избрах 9. ФЕГ главно заради френския език. Той е един от официалните езици в ЕС и се използва в много държави. Ето защо е голям плюс да знаеш френски. Самата мелодика и нежност на езика също ме привличат. Френската гимназия се намира на удобно място – в центъра, близо до всичко и всички. (Димана Пеева – 8 Б)
 • Избрах да уча в 9. ФЕГ, защото френският език винаги ми е харесвал. Има нещо поетично в него, както и в самата Франция. (Алиса Григорова – 8 А)
 • Избрах да уча в 9. ФЕГ, защото това е елитно училище с добра репутация, в което мисля, че мога да науча много неща. Езикът беше мой приоритет в избора и тъй като не съм го учила, а искам да науча френския език, 9. ФЕГ попадна в списъка ми с желания. (Данина Господинова – 8 А)
 • Френската гимназия беше едно от първите ми желания. Френският е най-красивият език. Исках да го науча и избрах перфектното училище за целта. Мои близки, завършили гимназията, ме подкрепиха. (Ивон Шахова – 8 Б)
 •  Избрах да уча в 9. ФЕГ, защото френският език ми беше интересен, а сега ми е още по-любопитен. Избрах гимназията и защото имам познати и приятели, завършили в нея, които са се реализирали много добре както в живота, така и в кариерите си. (Иван Черешаров – 8А)
 • Аз избрах Френската гимназия за мое училище, защото от малка имам желание да изучавам този красив език. Моята по-голяма сестра завърши тази гимназия и имаше много добри отзиви за нея. (Лора Каменска – 8 Б)
 • Избрах 9. ФЕГ, защото обичам математиката, а и е добре да знам поне още един език освен английския. Едновременно с това гимназията предлага профили със засилено изучаване на други предмети, които ме привличат. А и определено харесвам звученето на френския език. (Иванина Иванова – 8 Б)

Моите първи впечатления от 9. ФЕГ

 • Френската гимназия ме грабна още от първия учебен ден. Веднага разбрах, че това е средата, която бях търсила толкова дълго време! Тук създадох много нови приятелства, започнах да се заминавам с интересни извънкласни дейности, които не познавах досега. Въпреки че уча във Френската гимназия от кратко време, вече се чувствам като част от това голямо семейство и се гордея с избора, който съм направила! (Йоанна Кирилова – 8 Г)
 • Първоначално бях доста уплашена от срещата с ново място и нови хора, но когато влязох във Френската гимназия, всички тези учители и ученици ме заредиха с настроение. Учителите бяха много мили към осмите класове и започнахме много добре учебната година. Те ни помогнаха да се впишем и да се чувстваме част от тази гимназия. Езикът много започна да ми харесва. Не е много лесен, но без труд нищо не се постига. (Лора Захариева – 8 Б)
 • След малко повече от един месец, прекаран във Френската гимназия, виждам, че учителите изискват много, но се държат с нас като с приятели. Със съучениците ми сме много задружни и всичко това ме кара да мисля, че изборът ми е правилен. (Симеон Трифонов – 8 Е)
 • Едно сериозно училище, което отговори на очакванията ми. Като ученичка за мене е важно да получавам добро образование, но и свобода на мисленето и приятелска обстановка. Не смятам, че и до ден-днешен има друго училище, което съчетава с такъв финес тези две мои изисквания, както го прави Френската езикова гимназия. (Йоана Балчева – 8 Б)
 •  Моите първи впечатления не разочароваха очакванията ми. Добри учители, които държат на дисциплината. Съучениците ми са ученолюбиви. Уча с интерес и ходя с удоволствие на училище. (Маргарита Драганова – 8 А)
 • Моето първо впечатление за тази гимназия е, че тя е едно прекрасно място за учене. Хората тук са дружелюбни и мили. Харесва ми и това, че тук се отделя голямо внимание на изкуствата. Всеки, който обича да рисува или пее, може да го прави свободно дори и по коридорите на училището. (Александра Йорданова – 8 А)
 • Харесвам съучениците си, учителите и самия френски език. Освен това самата атмосфера във Френската гимназия е по-различна и много ми допада. (Алиса Григорова – 8 А)
 • 9. ФЕГ е голямо училище с много добре обзаведени класни стаи. В нея има голям избор от извънкласни дейности. Учителите преподават изключително добре и така, че да ни заинтересуват с материала. Макар да ми беше трудно в началото, госпожата по френски събуди у мен интереса към този прекрасен език. Харесва ми и това, че в часовете по рисуване и музика имаш правото да изразяваш себе си, в тези часове се чувствам свободна и щастлива. Също така ми харесва, че в коридорите е пълно с ученици, които свирят и пеят. (Димана Пеева – 8 Б)
 • Моите първи впечатления от Френската гимназия са много добри. Училището е на централно място, обстановката в него е уютна и позитивна. Учителите са приветливи, вършат си работата на много високо ниво. Допада ми уважението към изкуствата, които не са просто „свободни часове”, през които не се прави нищо. Намерих нови приятели, надявам се да намеря още много. (Иван Черешаров – 8 А)
 •  Още с влизането си в гимназията разбрах, че това училище ще ми хареса. Цялата обстановка е приятна, особено с  всички картини, закачени по стените. Много бях изненадана, когато за пръв път видях ученици, седнали по средата на коридора, извадили китарите си, които свиреха. Изглеждаха толкова … щастливи. Не се страхуваха, че някой ще дойде и ще им се скара, че вдигат шум, а това беше неизбежно в старото ми училище. (Иванина Иванова – 8 Б).

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.