Български учебник получи специалната награда на журито от отличията „БЕЛМА“, организирани от Асоциацията на европейските издатели на учебници. Лауреатите тази година бяха оповестени по време на Франкфуртския панаир на книгата. Единственото специално отличие – „Мерит“, е присъдено на Envols (бел. ред. – „Излитане“), учебник по френски език и литература за XI клас на издателство „Просвета“.

Наградите „БЕЛМА“(Best European Learning Material Award) се връчват за най-добър европейски образователен материал.

„Идеята да се засягат общи теми от живота чрез четене и анализиране на френски и франкофонски текстове в оригинал развива мисленето и ценностната система на учениците – се посочва в аргументацията на журито да присъди специалната си награда на Envols. – Включването на франкофонски писатели разширява техния литературен кръгозор и прави съдържанието богато и разнообразно. Учебникът предлага голямо разнообразие от образователни задачи и упражнения, съобразени с интересите на учениците. И учебникът, и учебната тетрадка имат достоен за похвала подход – използват изучавания език и в съдържанието, и в условията на задачите. “

Автори на учебника са Илка Антонова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова и Франсоаз Дьомужен.

2 коментара
  1. Поздравления за колегите! И нека този учебник бъде последван от още много добри такива, защото само българският учител по чужд език знае как най-достъпно и с трайни резултати да подходи към учениците.

  2. Удивително постижение! Поздравления за авторите! Радост и чест е за всички нас, че те са част от голямото семейство на нашето училище!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.