На 13.05.2018 г. в 9.ФЕГ бе получено благодарствено писмо от г-жа Ася Герасимова до директора на Френската гимназия, в което е изразена специална благодарност към ученички от 11 б клас, които са проявили загриженост и отговорност в случайно възникнала ситуация, застрашила здравето на непознат за тях човек:

Казвам се Ася Герасимова и Ви изпращам това писмо, за да Ви помоля да предадете благодарността на моето семейство – Ася, Елена, Дебора и Валери – на 4-те момичета от 11 Б клас, които са помогнали на баща ми (Валери) при неговия инцидент, станал в петък – 11 май. Те са били на Паметника на Съветската армия и са го видели, когато е паднал с колелото си и си е счупил крака. Момичетата веднага са се притекли на помощ и са извикали и изчакали линейка.

Това са Моника, Николета, Катерина и Виктория от 11 б клас. Момичетата са постъпили по най- достойния за обстоятелствата начин и са показали за пореден път, че в 9. ФЕГ учат не само умни и талантливи, но и много съвестни и отговорни млади хора, които не веднъж са се ангажирали с благотворителни инициативи и са показвали добро възпитание и силно чувство за съпричастност и ангажираност. Както казва авторката на благодарственото писмо, важно е техните връстници и учители, техните родители „да знаят за доброто им дело и че децата са пример за подражание.“

Френската гимназия се гордее със своите възпитанички и им отправя благодарност за тяхната постъпка!

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.