На 22 юни зрелостниците на випуск 2018 на 9. ФЕГ получиха  своите дипломи за средно образование в аулата на ХТМУ. Поредният випуск на гимназията беше развълнуван от тържествеността на събитието, от поздравленията, от изразеното признание за постигнатите успехи.

На тържеството присъстваха и много родители, които с радост слушаха за постиженията на своите деца в учението, в различните конкурси по френски език,  в многото спортни състезания, както и в извънкласните дейности, които също оставиха своя отпечатък в цялостната атмосфера на гимназията.

Всички – зрелостници, учители, родители –  бяхме обединени от чувството на радост и удовлетворение, заради успехите на зрелостниците на випуск 2018. Вълнението проличаваше във всяко ръкопляскане на аудиторията, когато поредният зрелостник излизаше на подиума, за да получи своята диплома.

И тази година беше труден изборът за наградата „Лице на випуска“, която получиха няколко ученици за своите изключителни постижения, обществена ангажираност  и всеотдайност към  живота във френската гимназия. Наградата „Лице на випуска“ беше присъдена от Педагогическия съвет на Браяна Ракова 12А, Константина Кирилова 12Г и Ралица Райкова 12Ж.

С медал „Отличник на випуск 2018” бяха отличени първите десет зрелостници с отличен успех: Браяна Ракова 12А, Ивана Иванова 12Д, Ралица Райкова 12Ж, Весела Чобанова 12Д,  Калина Райчева 12Ж, Константина Кирилова12Г, Йоана Пенчева 12Е, Елица Гъдева 12В, Мира Панова 12Г, Петя Томова 12Б.

След тържеството имаше много снимки и обещания за срещи на класа, на випуска.

Скъпи абитуриенти, пожелаваме Ви  срещите да се случат, за да  разказвате спомени за петте години във френската, за изпращането, което започна в училищния двор и продължи с юбилейния концерт на училищния хор, за приятелствата, които продължават цял живот.

Надяваме се, че оптимистичният девиз на френската гимназия ще бъде с Вас и във Вашето бъдеще. Ça ira puisque nous sommes ensemble.

Следвайте мечтите си,  бъдете добри и вдъхновени,  бъдете смели.

Скъпи абитуриенти  на випуск 2018 – Вonne chance!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.