Френската гимназия винаги е проявявала инициативност и е била последователно активна в своята дарителска дейност през годините – това е част от нашата традиция за съпричастност и подкрепа. В навечерието на коледните празници учениците Димитър Димитров, Елиас Бадер от XI Б и Александър Несторов от X Б клас, със съдействието на своите класни ръководители, предприеха благотворителна акция за подпомагането на семейство от село Гара Елин Пелин, както и за събирането на помощи за пострадалите хора в село Хитрино. Тяхната инициатива намери подкрепа и в лицето на Ръководството на училището, както и на всички онези ученици и учители в гимназията, които не могат да останат безпричастни към идеята да проявим добрина, да направим Коледата по-усмихната и спокойна. Събраната около 2000 лева сума за двете каузи бе поделена по равно и внесена по предварително предоставените банкови сметки.

Успех постигна и Ученическият съвет, чиято кауза на традиционния благотворителен базар бе събиране на средства (събраната сума е около 800 лева) за закупуване на вертикализатор за дете, болно от мускулна дистрофия.

Най-голямата радост за всички ученици и учители в гимназията е реализирания в навечерието на празниците проект „Нов живот за коридорите на ФЕГ“. Благодарение на креативността и инициативността на Симеон Найденов XI Д, Димитър Вакрилов XI Д, Стела Николова XI Б, Елиана Христова XI Б, Маргарита Колева XI Б, Павлета Дойчинова XI Б, Лианн Гюнова XД, Стоян Костадинов XII Е, атмосферата на фоайето на третия етаж стана уникална!

Благодарим на всички, които помогнаха тези идеи да станат реалност!

Желаем на нашите колеги и ученици, на техните родители, на нашите сподвижници, много здраве, късмет, творческо вдъхновение, устрем и воля за реализиране на още по-големи мечти!

Ще успеем, защото сме заедно!

Весели празници!

От Ръководството на 9.ФЕГ

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.