В периода от 18.05.2013 год. до 24.05.2013 год. ученици от 11 клас от 9ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин“ и техните ръководители Светлана Герасимова и Маринела Чиликова учители по френски език, както и Емилия Богданова директор на гимназията, участваха в работна седмица във Франция на европейския проект „Европа в 6 действия“ по секторна програма „Коменски“.

Учениците от 11 клас Георги Николов, Фахер М Барки, Никол Шопова, Светла Ганева, Татяна-Анастасия Топлийска и Танита-Юлия Генова и техните ръководители бяха посрещнати в българското посолство в Париж от господин Асен Кръстев – изпълняващ длъжността посланик на България във Франция, който също е възпитаник на гимназията и неин бивш директор.

В Марсилия българските гости бяха посрещнати в училището –домакин „Виктор Юго“ от неговия директор господин Лукини и от почетния консул на България във Франция господин Жан Мари Мартен.

Българските гости и останалите участници в проекта от Франция, Дания, Италия, Испания и Германия бяха приети от кмета на 2 и 3 район на Марсилия госпожа Нардучи, която им връчи плакети.

Работната седмица в Марсилия приключи с театрален фестивал на който бяха представени 12 театрални постановки.

Сцена от нашето представление „Жорж де Балкан“.

Младите артисти от 9 ФЕГ покориха зрителите с талантливата си игра и песни, които ги аплодираха бурно станали на крака!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.