На 16.12.2016 г. се състоя официалната годишна церемония на Майкрософт под надслов „Да изградиш и ръководиш иновативно училище. Предизвикателствата“, на която бяха определени най-изявените училища и учители, прилагащи нови идеи и практики в своята дейност.

Теодора Върбанова, ръководител на сектор „Образование“ за страни от Източна Европа в Майкрософт, и Трифон Димов, програмен мениджър от сектор „Образование“ в компанията отбелязаха в своите презентации потребността на младите хора от по-широк спектър от умения в тази област и коментираха как ходът на съвременните информационни технологии променя света.

На събитието присъстваха директори на училища от страната, в които се прилагат системи и практики, изграждани от Майкрософт за образованието. На церемонията бе обявено, че 9. Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ е определена за иновативно училище в класацията на Майкрософт, а на директора на Френската гимназия – г-жа Емилия Богданова, бе връчен Сертификат за признаване на членство в програмата „Училище на Майкрософт“.

Представителите на удостоените училища направиха изложения върху похватите и методите за прилагането на най-новите информационни и комуникационни технологии. Уводната презентация бе представена от г-жа Богданова, като тя запозна участниците в събитието с няколкогодишната дейност във ФЕГ по определяне на факторите, които оказват влияние върху съвременния учебен процес, и с иновативния способ за изграждането на гимназиална ИТ-инфраструктура ( преглед на базисната презентация от тук ).

Челното място сред изявените учители, прилагащи иновативни разработки и допринасящи за ефективната интеграция на модерни информационни и комуникационни инструменти в учебната работа, бе отредено на г-н Иван Гьонов – преподавател във Френската гимназия.

Тържественото събитие, организирано от Майкрософт, бе в навечерието на началното прилагане на модела за изграждане на иновативни училища в системата на родното образование. Уверени сме, че в тези нови училища учениците ще подобрят своите резултати и критичното си мислене чрез иновативни учебни програми и образователни процеси, методи на преподаване и училищно лидерство.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.