Випуск 2020, който заради дистанционната форма на обучение завърши последната си 2019/2020 учебна година при едни необичайни обстоятелства, постигна поредния успех, с който отново затвърждаваме позицията на Френската гимназия сред най-изявените училища в България.
Според класирането на училищата в цялата страна по успеха на ДЗИ по български език и литература нашите дванадесетокласници заемат седмо място сред първите 10 със среден успех 5,45 при явили се на изпита 196 зрелостници. Повечето от училищата, по-напред в класацията, имат съществено по-малък брой явили се зрелостници, което прави резултата на дванадесетокласниците още по-забележим! (Класацията се намира тук.)
Трима ученици имат оценка Оличен 6: Димана Пеева от 12 б, Габриела Балева от 12 е и Карина Жечева от 12 г, а десетки са с отлични оценки.
Резултатите от II ДЗИ също за поредна година дават повод за гордост на гимназията, като се открояват отличните постижения по: английски език (61 зрелостници) – с общ успех 5,68 и 4 оценки Отличен 6: Йоана Кръстева от 12 в, Лина Добрева от12 в, Никола Паскалев от12 б и Стоян Мурджев от12 б; история и цивилизация (10 зрелостници) – успех 5,63; химия и опазване на околната среда (4-ма зрелостници) – успех 5,84 и с оценка Отличен 6: Виктория Цветкова от 12 в и Йоана Балчева от 12 б (ДЗИ по избор).
По френски език (с оценка Отличен 6 – Йоанна Кирилова от 12 г), биология и здравно образование (с Отличен 6: Йоана Балчева от 12 б) и останалите образоватени предмети са постигнати отлични и много добри резултати.
Поздравления към учениците и техните учители!
4 коментара
  1. Le bravo!

  2. Браво на учителите по БЕЛ!

    • Admirations et pour tous ceux qui enseignent le français et la langue littéraire《FEL》;)

  3. Поздравления на г-жа Цонка Даракчиева за силната подготовка на нейните ученици и постигането на високите резултати от матурите. Успех на всички учители в гимназията. Благодаря за грижите и прекрасното обучение през годините! Бъдете здрави и все така напред и нагоре! Майка на дванадесетокласничка от 12А

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.