От 25 до 30 септември в Република Армения се проведе третото издание на международната олимпиада по френски език, организирано от Международната организация на франкофонията и министерствата на образованието на шестте страни, участнички (Албания, Армения, България, Македония, Молдова, Румъния). 

Българският отбор бе съставен от лауреатите на националната олимпиада от април 2017 г. 9 ФЕГ за пореден път доказа лидерството си в изучаването на френски език, изпращайки петима представители – Браяна Ракова (12а), Константина Кирилова (12г), Никола Малинов (11а), Александра Дженева (11б), Ивета Димитрова (11д). Своя достоен принос даде и 35 СОУ в лицето на Елизабета Дулендарова. Групата бе придружена от представителя на МОН, г-жа Веселина Ганева, държавен експерт по чужди езици, ценна подкрепа за отбора във всеки един момент, и г-жа Вяра Любенова, в качеството си на член на международното жури. Олимпиадата протече в два етапа – писмен индивидуален и устен екипен, от които 9 ФЕГ спечели две първи, две втори и едно трето място на устния кръг. Константина Кирилова, участник и медалист от второто издание на олимпиадата в Ловеч 2016, след оспорвана надпревара, спечели второто място на писмения изпит. Достойно представяне, в духа на традициите ни, много емоции, нови приятелства и откриване на нови далечни хоризонти.  Вижте още …

2 коментара
  1. Поздравления за учениците, така достойно представили българското образование. Поздравление и за техните учители с пожелание за още по-големи успехи.За съжаление, когато математиците и информатиците се връщат от международни олимпиади, цялото общество чрез медиите узнава за успехите им. Да не говорим, че ги готвят специално за това. Ето защо мисля, че нашите деца и колеги, заслужават още повече адмирации за труда и успехите си.

  2. Изброени са наградите, но нека се знаят и имената на децата, които са ги спечелили.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.