Измина още една учебна година.
9.ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ изпрати още един випуск в 63-годишната си история.
Завършването на Випуск 2024 бе съпроводено – традиционно – от радост от постигнатото, носталгия по преживяното, но и от закономерната равносметка.
Френската отново е в топ 10 сред училищата в страната, според класацията на резултатите от ДЗИ по БЕЛ, само на 27 стотни след първите. Респект за постигнатите от хуманитари много добри резултати по математика – профилирана подготовка, отличен 6 по химия, отличен 5,78 по биология и здравно образование, много добрите резултати по история и цивилизация, география и икономика, философия, отличните постижения по чужди езици.
С чувство на заслужена гордост и удовлетворение ще отбележим, че 31 от 188 зрелостници завършиха с успех от дипломата отличен 6,00. Шестима са оценени с две пълни шестици на ДЗИ. Петима от нашите дванадесетокласници отговарят на условията за удостояване с Национална диплома и с нетърпение очакваме тази чест от МОН. Десетина са лауреатите от олимпиадите по БЕЛ, философия, френски език…
А обективният поглед, свързан с равносметката от тази статистика, изисква да се подчертае, че това бе сред най-успешните випуски на гимназията от последното десетилетие. Резултатът на зрелостниците от ДЗИ по БЕЛ (мн. добър 5,49) ги нареди сред най-добрите в цялата страна, а разностранните им интереси, отвеждащи към сферата на чуждите езици, хуманитарните, обществените и природните науки, технологиите, изкуствата и спорта, се проявяваха системно през целия гимназиален етап в порядъка на националните олимпиади, състезанията и конкурсите, обществените инициативи. Те свидетелстват за траен ангажимент към знанието не като самоцел, а като възможност за откриване на пътища към света и към Другия, а с това – и към себе си, за изградено гражданско мислене и отговорно отношение.
Щастливи сме да им пожелаем „На добър час!“ след тревогите около продължителното обучение от разстояние в електронна среда, но и с искрените възторзи от високите постижения чрез усилие, постоянство и отдаденост.
 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.