Френската гимназия отново открои смисъла на своя девиз – „Можем, защото сме заедно!“, при трепетното очакване на поредното ново начало – с благородния устрем и светлата надежда за здрава и успешна учебна година.
Отминалият 15 септември бе по-особен за нашата училищна общност – в тържествената атмосфера на празника бе открит новият корпус с просторен физкултурен салон и технологично оборудвани класни стаи. Така в обновена и модернизирана среда нашите възпитаници ще имат нови възможности да учат, да спортуват и най-вече – да си помагат в усвояването на знанията и изявяването на уменията.
Директорът на 9. ФЕГ г-жа Емилия Богданова, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин – посланик на Френската република в България, и кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова приветстваха учениците и гостите по случай началото на учебната година, като изтъкнаха тъкмо единството като залог за успеха и за удовлетворението от него, подчертаха усърдието и постоянството в общата посветеност в името на младостта и духовния растеж.
Специални гости на церемонията бяха и изтъкнатите спортисти, прославили България – Кубрат Пулев и Тервел Пулев, които напомниха на радушно посрещналите ги ученици, че препятствия по пътя на себеутвърждаването ще има, но в него никога да не губят най-важните си ориентири – вярата и търпението.
Сред радостни поздравления, музика и добро настроение с даровете на приемствеността и съпреживяността отправихме поглед към откриващите ни се нови хоризонти. Да си пожелаем те да си широки и светли!
Честита нова учебна година! На добър час!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.