На заседанието на Педагогическия съвет на 9. ФЕГ на 15-ти май бе предвидена и тържествена част. Бяха отличени ученици от дванайсети клас, които са се представили отлично в националния конкурс „Франкофонско високотехнологично инженерство“, организиран от Техническия  университет в София. Представители на университета връчиха грамоти на абитуриентите постигнали големия успех. На отличените бяха връчени и уведомителни писма, че са приети  в Техническия университет и че могат при желание да се запишат след получаване на удостоверенията си за завършено средно образование.

Усвояването и прилагането на знания по точните науки наред с езиковото обучение във Френската гимназия допринася за професионалното ориентиране и кариерно развитие на възпитаниците на гимназията. Бъдещите инженери-франкофони от Випуск 2017 вероятно ще изберат предоставената им академична среда, насочвайки се към един от най-стабилните сектори в българската и европейска икономика – електронната индустрия. На добър час!

1 коментар
  1. Bonjour,
    En effet, les plus grands hackers qui pénètrent dans les systèmes électroniques des Etats occidentaux sortent donc diplômés à partir de l’UT de Sofia… :/

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.