Негово Превъзходителство Жоел Мейер посети Френската гимназия на 15 март 2023г., по повод Международния месец на Франкофонията, както и 30-та годишнина от присъединяването на България към Международната асоциация на Франкофонията (1993г.) Това е първото училище, което Негово Превъзходителство посещава в България, откакто е встъпил в длъжност през октомври миналата година.
Посланикът беше видимо очарован да се запознае с ръководството на гимназията, с учители по френски език, както и по история, география и биология на френски език. Той бе придружен от г-жа Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност, както и от г-н Матиас Фавро, аташе по сътрудничество в областта на френския език.
Негово Превъзходителство бе искрено впечатлен от новата сграда на гимназията, както и създадената в нея творческа атмосфера.
Учителската стая, в която се проведе част от срещата, се изпълни с ученици, които с интерес проследиха разказа на посланика и използваха възможността да му зададат разнообразни въпроси. Атмосферата бе изключително топла и сърдечна и Н.П. Жоел Мейер заяви, че с радост отново би посетил гимназията.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.