През месец ноември, в рамките на проекта „Le Français En VerT“ и с подкрепата на АПФБ и Международната федерация на учителите по френски език, под ръководството на г-жа Надежда Тончева – старши учител по френски език, беше организирана изложба, посветена на красотата и съхраняването на природата и културното наследство. В тази връзка в часовете по френски език учениците от 11 В и 11 Е клас изготвиха туристически диплянки като използваха своите познания по география, история, изобразително изкуство, информационни технологии, математика и български език за проектирането на тези брошури.
Благодарение на интердисциплинарния метод и чрез френския език, учениците създадоха прекрасни диплянки, които отразяват различни обекти, фестивали и традиции в България. Целта на тяхната работа е да запознаят чуждестранните гости на гимназията с природното и културно богатство на България. Диплянките съдържат подробна информация, географски карти и QR кодове, които да бъдат използвани в реална ситуация.
Учениците работиха с огромен ентусиазъм по проекта и са нетърпеливи да посрещнат своите гости и следващото езиково и културно предизвикателство!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.