На 27 ноември, неделя, сутрешният блок на Националното радио по радио София беше излъчен от кабинета по музика на френската гимназия, а основната тема беше образованието.

В предаването  участваха директорът на гимназията – г-жа Богданова,  учителят по български език и литература – г-жа Бакърджиева, и група ученици от последните класове на гимназията.

Директорът на гимназията говори за предизвикателствата пред образованието днес, г-жа Бакърджиева като класен ръководител коментира взаимоотношенията между ученици, родители и ученици в предизвикателствата на училищния живот.

Учениците Мари, Стоян и Цвети от 12д, Дариана от 12 в, Божидар и Благовеста от 11г,

отговоряйки ангажирано на журналистическите въпроси, споделиха своите представи и мечти за бъдещето, коментираха  различни проблеми и необходимостта да се вземат мотивирани  решения, което е много трудно понякога. В предаването взеха участие и двама ученици на гимназията, завършили преди две години – Стефан и Иван от випуск 2014 г. – 12ж. Двамата показаха широкия хоризонт на млади хора, които вече следват пътя на взетите решения и настойчиво се стремят да преодоляват трудностите.

Разговорът, който продължи около три часа в неделната сутрин, беше не само интересен, но разкри широките интереси и гражданската активност на учениците от френската гимназия.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.