Учениците от 9-ти клас във Френската гимназия отбелязаха Месеца на франкофонията по един на пръв поглед нестандартен начин – чрез „кулинарната визия“ на Франция. Една спонтанно възникнала идея на г-жа Д. Фиданова за състезание на тема „Региони на Франция и Cuisine française“,  подкрепена от ръководството на 9. ФЕГ, класните ръководители и преподавателите по френски език във випуска, беше подета с изключителен ентусиазъм, отговорност и с много желание от учениците в 9 клас.
Събитието се състоя на 20 март 2019 г., когато фоайето на четвъртия етаж на гимназията се изпълни с аромата на френските ястия, сирена и сладкиши. Акцентът не бе кулинарното изпълнение, а доброто представяне на регион от Франция чрез неговата кухня и забележителности. Тръгвайки на кулинарно пътешествие в рамките на час и половина, присъстващите се потопиха във френската атмосфера и опитаха емблематични ястия на френската кухня.
Кулинарните предложения бяха на изключително високо ниво, а това затрудни журито в лицето на преподавателите г-жа Аксиния Иванова, г-жа Таня Райновска, г-жа Катерина Заркова и пом.-директора г-жа Гергана Кръстева при избора му на победител. На първо място беше поставен отборът на 9 Б клас, следван от 9 В и 9 Г, специалната награда беше дадена на 9 Д, а всички останали участници в състезанието получиха поощрителни награди и сертификати за участие.
Получи се едно интересно, забавно, „вкусно“ и образователно събитие. Вярваме, че ще се повтори, защото се хареса на всички. За тези , които не успяха да присъстват, предоставяме богат  снимков материал.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.