На 12 май 2019 г. в Националния музей ,,Земята и хората“ се проведе Петият конкурс за изработването на модели на обекти, явления и процеси „Биологията интересна и достъпна“ на тема: „Размножаване, растеж и развитие”. Ученици от 11 В клас на 9. ФЕГ (профилиращи предмети „Биология“ и „Химия“) с ръководител г-жа Донка Николова се включиха в събитието, като организираха и проведоха игри в „лабиринтите на биологията-музиката-киното“.

Докато очакваха обявяването на резултатите от конкурса, участниците от различни училища от страната и София, събрали се в неделния ден, за да представят пред високо квалифицираното жури направените от тях модели, имаха възможността да се забавляват в подготвените лабиринти. В отборите обединиха усилия ученици от различни възрастови групи (от 5. до 11. клас), показвайки знания за биологията, музиката и киното, както и способности за работа в екип. В края на игрите победителите бяха наградени с предметни награди, а всички участници получиха символични подаръци като стимул за интересите си в областите на науката и изкуството. Наградите бяха осигурени от учениците от 11 В  клас на 9. ФЕГ.

Събитието беше един невероятен повод учениците от Френската гимназия да се почувстват заедно и да представят нашето училище в една по-нетрадиционна, иновативна среда, изпълнена с усмивки, радост и много вдъхновения.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.