В училищния календар на Френската гимназия има редица изяви, посветени на светлия национален празник 24-ти май. Сред тях бе премиерното представяне на възможността за пряко сдобиване с операционна система Windows 10 от всички ученици на 9.ФЕГ. Сред присъстващите на срещата по този повод бяха директорът на гимназията Емилия Богданова; заместник-директорите – Гергана Кръстева и Розелина Найденова; учителите от гимназията –  Мариана Бакърджиева, Маргарита Топлийска, Маргарита Иванова; менажерът в сектор „Образование“ на Microsoft.bg – Трифон Димов, и директорът на системата за иновации в образованието Teacher.bg – Тодор Георгиев.

Демонстрация на новата придобивка за 9. ФЕГ реализираха абитуриентите от Випуск 2017 от профил „Информационни технологии“ – Калоян, Весела, Божидара, Боян и Веселин.  Те изразиха пред присъстващите вълнението си от своето последно присъствие в компютърната зала, където са прекарали часове на завладяваща дейност по профилирания за тях учебен предмет, търсейки отговор на много въпроси, между които – дали се открива свободата, докато изучаваш ИТ, или трябва да си свободен, за да установиш къде започват и „отиват“ ИТ.

Преди пет години учениците от завършилия Випуск 2017, както и всички новопостъпили ученици, прекрачвайки прага на Френската гимназия, получиха лични акаунти с домейн feg.bg за достъп до облачната платформа MS Office 365. С помощта на разнообразните приложения, включени в гимназиалната облачна платформа, е осигурено разнообразие от съвременни методи и средства, които разкриват нов обхват в класната стая по всички учебни предмети.

В настоящия момент учениците от 9.ФЕГ вече имат цялостна възможност за безвъзмездно инсталиране на своите устройства на основен и приложен софтуер от най-ново поколение. Този дар със сигурност ще допринесе за оптимизирането на тяхната работа в гимназията и за подобряване на общата им подготовка в областта на технологиите.

Видеоматериалът бе любезно предоставен от Канал 3

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.