Ръководството на гимназията и цялата учителска колегия изразяват благодарност към учениците от випуск 2017 г. за постигнатите успехи!

По традиция нашите ученици са сред най-добре представилите се в  националния кръг на олимпиадата по френски език. Отличилите се през годините ученици от випуска са Гергана Нинова и Иван Данаилов от 12 Е, Алексадра Апостолова и Симона Кьосовска от 12 Г, Цвети Костова, Магдалена Ваклева от 12 Д. А тазгодишният ни лауреат на тази олимпиада е Лидия Кабатлийска от 12 Д.

Четирима ученици от випуска – Паула Макавеева и Димо Тонев от 12 А клас, Йордан Йорданов от 12 Е и Мартин Миланов от 12 Ж се представиха блестящо на националния кръг на олимпиадата по история, а Йордан Йорданов стана неин лауреат.

На десетата национална олимпиада по гражданско образование бяхме достойно представени от Василена Лачковска от 12 Г клас и Теодор Делииванов от 12Ж, като Теодор е лауреат на олимпиадата.

Весела Карапетрова от 12 Б клас, която през миналата учебна година взе участие в международно състезание по математическа лингвистика с отбора на гимназията в Русия, в началото на май се представи достойно на националната олимпиада по математическа лингвистика и получи право да участва в подбора за националния отбор по тази наука.

С радост поздравяваме и учениците, които вече постигнаха големи успехи на предварителната кандидатстудентска кампания. Йордан Йорданов от 12 Г получи отличен 6 на изпита по история в СУ, Лидия Кабатлийска от 12Д и Божидара Пачилова от 12 Б – отличен 6 по математика в СУ, Калина Мирчева от 12 Е – отличен 6 по химия, Стилиан Манчев от 12 Е – отличен по биология в МУ. Отбелязваме изключителното постижение на Ивана Богданова от 12 Е, която получи отличен 6 и по химия, и по биология. Сигурни сме, че след редовната кандидатстудентска кампания ще имаме основание за още гордост и удовлетворение.

През миналата учебна година Александра Антонова от 12 Е, Михаил Йончев, Йоани Ямазаки, Руси Русев от 12 Б представиха гимназията ни в международно ученическо състезание в Страсбург, организирано от Европейския парламент. Емилия Скутунова от 12 В и Никола Чушков от 12 Ж успешно се представиха на националния конкурс за презентация „ 10 години България в Европейския съюз“.

Нашата гимназия винаги е   била пространство за развитие на изкуствата. Талантливите ученици от випуска оставиха своя отпечатък в артистичния живот на гимназията.

Изразяваме благодарност на учениците, които през петте години в гимназията бяха част от многобройните изяви на хора на гимназията – Ралица Петкова и Тодор Бояджиев от 12 А, Андрей Чолаков и Дарислав Василев от 12 Г, Ангел Иванов от 12 Д, Александра Антонова от 12 Е, Майа Стоянова от 12 Ж.

Благодарим и на всички художници и фотографи от випуск 2017. Те споделяха с нас своите красиви визии за света и човека в множество изложби, както в  коридорите на гимназията, така и извън нея. Това са Весела Карапетрова и Лилияна Александрова от 12 Б, Антон Марчев от 12В, Анна-Мария Януш, Александра Апостолова, Ивон Стоянова, Самуил Гълъбов от 12 Г, Цветелина Костова и Мари-Джозефа Коцева от 12 Д, Иван Данаилов, Стоян Костадинов, Владислава Червеняшка, Мария Кирева от 12Е, Ясен Григоров от 12Ж.

Поводи за радост и гордост създадоха талантливите артисти от 12 Д клас – Ана Донева и Лидия Кабатлийска, Ния Николова, Ангел Иванов и Методи Станоев. Ния, Ангел и Методи спечелиха през миналата година златна маска в ученическия театрален франкофонски фестивал за представлението „Предложение“ от Чехов, а Методи бе награден със златна маска за най-добра мъжка роля. 

Поздравления и за Георги Даскалов от 12 Ж, който не допусна  нито едно отсъствие през тази учебна година!

Изразяваме благодарност и поздравления към всички ученици, които, водени от любознателност и усърдие, постигнаха отлични и много добри резултати в обучението си!

Ние, вашите учители, ви виждаме като добросърдечни, възпитани, мислещи и активни хора и ви желаем да изпълните живота си с красота и обич!

Успех на матурите и на добър час! 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.