25 ноември – МЕЖДУНАР0ДЕН ДЕН НА УЧИТЕЛЯ ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК

На 25 ноември 2021г за трети пореден път отбелязахме Деня на учителя па френски език, въведен от президента на Франция Еманюел Макрон.

Събитията по повод прекрасния празник бяха организирани от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, чийто председател и двигател е госпожа Вяра Любенова, която с изключителен ентусиазъм, много труд и любов към колегията успя да реализира замисленото. Не можем да подминем и неизменната подкрепа на франкофонските институции.

Пандемичната обстановка не ни позволи да се порадваме на присъствено отбелязване на празника, но и не успя да сломи ентусиазма на всички, за да го отбележим с емоция и усмивка.

Четири виртуални обучителни ателиета за учителите по френски им предоставиха възможността да обменят идеи, да се запознаят с новости, които биха им били полезни в практиката. Те бяха осъществени с подкрепата на МОН, а цялото събитие – акредитирано от FIPF (Fédération Internationale des professeurs de français).

Госпожа Надежда Тончева бе заслужено отличена в конкурса за Fiche pédagogique, в който тя зае мястото си като един от тримата победители-лауреати. Той бе организиран от Френския културен институт, АПФБ и CREFECO.

Добро настроение, приятни моменти на удоволствие и усмивка ни подариха чрез създаване на видео учениците от XII клас, които изключително отговорно и с невероятно желание откликнаха при подготовката на събитието под ръководството на г-жа Людмила Гълъбова. Отново дейност, подкрепена от FIPF.

Прекрасен празник! Bonne fêtele Jour du prof de français !

Видео-поздравите от учениците може да видите в рубрика Lire en français.

Отбелязване на третото издание на деня на учителя по френски език (ruo-sofia-grad.com)

1 коментар
  1. Bonne fête du prof de et en français!:)

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.