На 02.12.2019 г. ученици от 9.ФЕГ ,,Алфонс дьо Ламартин“ посетиха Френския културен институт, където се проведе откриването на 15-тите Дни на предизвикателствата – събитие, което събира в София изследователи от целия свят, за да обсъдят важни въпроси и проблеми, касаещи съвремието.

Началото на форума бе дадено с представянето на филма “Wind to win” – на сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев – за вредата от пластмасовите отпадъци и ефектите им върху природата и човека. След това учениците имаха възможността да се насладят на презентацията на френския учен  проф. Жил Бьоф – специалист по физиология на околната среда и биоразнообразието и лектор в деня на събитието. Презентацията бе последвана от представянето на български представители на организацията „Bulgarian biodiversity foundation“, които запознаха аудиторията с богатствата на природата на България и защо е необходимо да бъдат опазвани.

Денят беше едно незабравимо изживяване за гимназистите, момент на наслада и културно обогатяване в света на предизвикателствата и биоразнообразието.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.