Целият свят е театър, в него жените и мъжете – всички са актьори – е казал Шекспир и в този смисъл театърът ни учи и на нещата от живота.

Всяка пиеса е една различна реалност и навлезли в нея, ние се изправяме пред нови изпитания и неочаквания ситуации. По този начин се учим да преодоляваме различията си, да се опознаем, да сме толерантни, да се обичаме! Все пак именно това е и идеята на нашата пиеса. Тя разказва историята на един български ром (в ролята – Жоро), тръгнал да търси работа „по чужбината“… Сред героите ще срещнете един лъчезарен италианец (в ролята – Фахер), една безнадеждна романтичка (в ролята – Танита), един мекушав баща (Филип), една строга, но праведлива майка (Светла), фриволната птичка (Никол) и чувствителната пианистка (Таня).

Ще се учудите колко много общи черти имат героите с нашите актьори! По време на репетициите се забавляваме и опознаваме. Съчетаваме полезното с приятното. Смеем се, прегръщаме се, спъваме се, падаме и пак се смеем, но и се учим да бъдем отговорни.

Това е “Georges des Balkans”!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.