Във връзка с организирането и провеждането на първата представителна изява на клуб „Математическа лингвистика“ към европейски проект УСПЕХ в периода 29.03.2013 – 31.03.2013 год. ученици от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ взеха участие в Националното състезание по математическа лингвистика в рамките на Пролетните математически състезания.

Състезанието бе открито с богата програма в залата общинския съвет гр. Сливен. Организацията на всички дейности бе отлична и следваше предварителния график. Трима от нашите ученици се представиха много добре, като успяха да се класират до 50-то място, което им дава шанс да се включат в подготовката на разширения национален отбор по математическа лингвистика.

По време на престоя беше посетен Регионалният исторически музей в Сливен и разгледана музейната сбирка на ПМГ „Добри Чинтулов“. Преди отпътуването обратно учениците се разходиха из красивия парк Карандила в местността Сините камъни.Времето за пътуване и малкото свободното време през тези три дни бяха използвани за неформална комуникация между учениците от френската гимназия и ученици от други градове и училища.

Ваня Ботева

Ръководител на клуб „Математическа лингвистика

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.