На 15.12.2021 г. в дирекцията на 9 ФЕГ се проведе кратка, но тържествена и много вълнуваща церемония по награждаването на участниците в Международната олимпиада по френски език, организирана от Международната организация на франкофонията. Удостоеният с почетното трето място в индивидуалната категория по писмено изразяване на ниво C1 Боян Белчев от XI е клас получи сърдечни поздравления от директора на Френската гимназия госпожа Емилия Богданова, от дългогодишния си преподавател по френски език госпожа Вяра Любенова, в качеството й и на негов учител, и на председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, а в случая и главен организатор на Международната олимпиада по френски език за България, както и от господин Емануел Самсон, директор на Центъра на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, който изказа удовлетворението си от сплотеността на екипа и положените ползотворни усилия в процеса на подготовка. Подаръците за всички представители на българския екип бяха осигурени от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, от Международната организация на Франкофонията и от фирма Telus International Bulgaria. 
Церемонията бе повод да се отбележат и другите достойни постижения на останалите участници от българския екип от изминалите дни. Мартин Гърбачев от XI е кл. и Калина Жечкова от XI г кл. завоюваха съответно първо и трето място на Националното многоезично състезание в категорията френски и испански език и така затвърдиха успехите си в романските езици. Диана Маркова от XI в кл. пък спечели второ място в категорията за есе на тема “ Градът на бъдещето “ в конкурса, организиран от Великотърновския университет „Свети свети Кирил и Методий“. Целият олимпийски отбор бе изключително успешен. Веселин Горанов, ученик от 73. Средно училище с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“, също се класира на първо място на Многоезичното състезание, но в категорията немски и френски език.
На церемонията присъстваха заместник-директорите на 9 ФЕГ, госпожа Гергана Кръстева и госпожа Розелина Найденова, госпожа Надежда Тончева, учител по френски език и госпожа Снежанка Димова, класен ръководител на учениците от ХІ е клас, както и госпожа Виктория Манова, учител по физическо възпитание и спорт в 9 ФЕГ.

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.