Отново сме сред първите в четири възрастови групи!

За поредна година ученици от 9. ФЕГ отбелязаха изключително високи резултати на олимпиадата по френски език.

От 37 участващи осмокласници от цялата страна, класирани на националния кръг, наши ученици са сред първите десет. На първо място е Валя Пелова с 98 т. и на второ място е Ивета Димитрова с 97 т. Класираните на петото, седмото и деветото места (Анастасия Бобева, Никола Малинов, Елиза Николова) са с резултати над 90 т. Останалите наши четирима ученика са класираха с много добри резултати – над 85 т.

Успешно се представиха и деветокласниците. Александър Петров се класира на първо място, Марк Александров на второ и Марта Москова на четвърто място, с резултати съответно от 89,5, 89 и 85 точки.

Сред класираните десетокласници на олимпиадата, второ, трето и четвърто място заемат ученици от Френската гимназия. Те са Людмила Караджова е с 90 т., Преслава Тодорова с 88 т. и Далия Георгиева с 86,5 т. Към тях се добавят и достойно заелите 8-мо и 9-то място – Виктория Югова и Иван Данаилов.

Честитим успеха на Росица Кирова от 12-ти клас, която зае първо място с 93 точки. Националната комисия определи Росица да получи оценка Отличен 6,00 и да бъде удостоена със званието „Лауреат на олимпиадата”.

Ръководството и учителите поздравяват всички наши участници за високите постижения и за достойното представяне на 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“.

Преслава, Людмила, Ивета, Валя, Далия, Марк, Марта и Александър

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.