На 17-ти юли по инициатива на икономическия портал Economic.bg, NOVA-телевизия, информационния портал Dir.bg и портала на българските общини Kmeta.bg се проведе конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“. Събитието се състоя на открито и с контролиран достъп в пространството пред Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.
Конференцията бе предизвикана от ситуацията, в която нуждата от адекватно онлайн образование в условията на изолация се оказа приоритет
Дискусията срещна експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейски и български институции и на бизнеса, който предлага технологични решения. Участие взеха българският еврокомисар Мария Габриел направляваща ресора „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова.
Бяха обсъдени сценариите, които стоят пред Министерството на образованието и науката за началото на новата учебна година.
На конференцията бяха поканени и представители на 9. Френска езикова гимназия. В разговорите на г-жа Емилия Богданова, директор на ФЕГ и на г-жа Милка Петрова, зам. директор с участващи в срещата бе изразен опита и постигнатото от екипа и учениците на гимназията през завършилата учебна година. В срещата с  г-жа Фандъкова бе отбелязано, че Френската гимназия ще влезе в своята 60-годишнина паралелно със започване на изграждането на отдавна очаквания нов корпус и ремонт на основната сграда.
Изводите от изказванията и разискванията по време на преминалата конференция „Образование от А до #. Иновативното училище“ ще допринесат за усъвършенстване на учебната работа във Френската гимназия и по-цялостно използване на ресурсите предоставяни от МОН и утвърдените програми на Европейските институции.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.