На 25.11.2017 г. в град Плевен се проведе Националният кръг на многоезичното състезание, на който бяха класирани седем ученици от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“. В категорията „Френски-английски език“ сред общо 82-ма класирани с английски като втори чужд език от цялата страна взеха участие шестима наши ученици: Борис Спасов – 11 а, Венцислав Николов – 11 а, Виктория Атанасова – 11 б, Моника Караманова – 11 б, Никола Малинов – 11 а и Шудипта Султана – 11 б. Весимира Джорева от 11 д клас участва в категорията „Френски-испански език“ сред петима участници с испански като втори чужд език. Класирането на нашите ученици за участие в Националния кръг на многоезичното състезание беше само по себе си голям успех, но предстоеше по-сериозно съревнование.

За поредна година учениците на Френската гимназия показаха, че умеят да работят в двуезична среда и резултатите не закъсняха. Никола Малинов се класира на трето място с 86 т., само с две точки разлика от класиралия се на първо място в категорията „Английски език като втори чужд език“, която включва състезатели с френски, немски, испански и италиански като първи чужд език. Весимира Джорева стана първа с 87 т. в категорията „Испански като втори чужд език“ сред участници с английски и френски като първи чужд език. Останалите наши участници също се представиха достойно и защитиха името на гимназията като сериозен конкурент в Многоезичното състезание.

В условията на все по-бързо глобализиращата се действителност и разширяващата се комуникация в съвременния свят умения като тези, тествани в Многоезичното състезание, придобиват все по-голямо значение. Именно затова успехите на нашите ученици са повод за удовлетворение и голяма радост. Френската гимназия поздравява всички участници в състезанието и им желае нови успехи! Бъдещето ги очаква с всичките си предизвикателства.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.