Изабел Пархоменко от 11 клас на 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, спечели първа награда в XX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет
На 23 юни 2023 г. в Химикотехнологичния и металургичен университет бе проведена юбилейната XX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти, част от честванията за 70-годишнината на университета. В тазгодишното издание взеха участие над 100 млади учени, докторанти и студенти със 104 постера в 9 различни научни направления.
Тържествената церемония за откриване на ХХ Научна постерна сесия за млади учени, студенти и докторанти бе открита от Ректора на ХТМУ проф. Сеня Терзиева. Приветствие към присъстващите отправи и официалният гост на събитието г-н Радан Кънев – Член на Европейския парламент.
Празникът завърши с награждаване на отличилите се в XX Научна постерна сесия за млади учени, докторанти и студенти. Награди от името на ХТМУ бяха връчени от зам.-ректора по Научна дейност проф. дхн инж. Мартин Божинов. Изабел Пархомеко от 9 ФЕГ спечели първа награда в направление ФИЗИКО-МАТЕМАТИЧЕСКИ И ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ, като представи постер на тема „The effect of solar activity on ground and space technologies and missions“ с ръководител гл. ас. д-р инж. Владислава Иванова от ХТМУ.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.