От 28-30 април в град Сандански се проведе юбилейната X-та Национална Олимпиада по гражданско образование. Нашата гимназия беше достойно представяна от Теодор Делииванов -12 Ж клас и Василена Лачковска-12 Г клас.

Нашите възпитаници премериха сили с най-добрите и мотивирани ученици  в цялата страна като защитаваха своите позиции писменно в развиването на казус по теми като родолюбие, ценноста да си българин, доброволчество, политики в ЕС, милосърдие и отношение към бежанците. За  отличните им постижения допринесоха и интересните им проекти: Теодор Делииванов – проект „Седмица на Бежанцитеи Василена Лачковска- проект „Спортът и младежкото развитие или да върнем спорта при младите хора“.

Блестящата защита на проекта, както и на идеята на Теодор Делииванов и неговият екип, че съвременните граждани трябва да са наясно с новата политическа и демографска ситуация, че младите хора трябва да преосмислят своята ценностна система и отношение към изпадналите в беда, каквито са по-голямата част от бежанците, изведе нашият ученик на 5-то МЯСТО в класирането и го направи ЛАУРЕАТ. А Василена Лачковска, представяйки идеята си за премахването на дискриминацията спрямо индивидуалните спортове в 11 и 12 клас получи също значимо място в класацията с 20 точки по-малко от възможни 300.

Представянето на проектите беше подкрепено и от Денислава Денева и Елена Неделчева, които са част от екипа на Теодор Делииванов.

Преподавател на учениците е госпожа Теодора Тодорова, а подготовката им беше подпомогната и от госпожа Розелина Найденова.

9. ФЕГ се гордее  със своите ученици, които показаха знания, гражданско самосъзнание и позиция. И дадоха значим пример за това какъв трябва да бъде съвременният млад човек! От сърце им желаем успехи и вдъхновение!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.