В края на календарната 2023 г. учениците на  9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ отбелязаха блестящо участие във философския конкурс „Диалог с картина“, организиран от Сдружението на университетските преподаватели по философия в България по случай Международния ден на философията.  В изданието му през тази година учениците разсъждаваха над картината „Нарцис“ на Караваджо (1594 г.).
Нашите млади философи впечатлиха журито със задълбочен анализ и сериозна философска аргументация. В конкурса се състезаваха ученици от 11. и 12. клас с профилирано обучение по философия, както и ученици от 9. и 10. клас.
Въпреки високата конкуренция нашите ученици взеха първите три отличия и част от поощрителните награди. Ето и имената на наградените:
     първа награда за Рая Николова от 10. Д
     две втори награди  с равен брой точки спечелиха Кристина Калина Горанова от 10. Ж и  Борислав Джифаров от 10. Г
     поощрителни награди получиха Аполлон Спиру, Константина Камишева и Ивелин Георгиев.
Наградите бяха връчени лично от д-р Евелина Варджийска, председател на Сдружението на университетските преподаватели по философия в България, в присъствието на директора на гимназията госпожа Емилия Богданова, учители и ученици.
Благодарим на всички участници за достойното представяне и им желаем вдъхновение и творчески успехи и през новата 2024 г.!
С наградените есета можете да се запознаете тук:  Новини – Сдружение на университетските преподаватели по философия в България (wordpress.com)

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.