След спечелването на награда в конкурса на Столична община Младежки свят и доброволчество“ с проект „И те са като нас – доброволчество за толерантност към мигрантите“ ученици от 11 клас във Френската гимназия организираха туристическа обиколка на деца бежанци от Центъра за временно настаняване в кв. „Овча купел“. 

Разходката из София се състоя на 14 юни 2017г., като след обиколка с автобус и разглеждане на забележителности в центъра на столицата децата и учениците посетиха Етнографския и Природонаучния музей. Следобедните часове всички прекараха в опознаване, игри на топка, скачане на въже и рисуване с тебешири. Учениците от 9.ФЕГ разработиха и свое лого, което отпечатаха на тениски, подарък за всички участници в проекта.

С инициативата си Ванина Нинова, Кристиян Динев, Димана Борисова, Виктория Петрова, Елица Гъдева, Саша Миланова, Ева Серафимова, Даниел Георгиев и Герасим Палачоров от 11 в, Михаела Мадева и Марина Пешева от 11 е, Лора Маркова и Кристина Живомирова от 11 г и Патрис Механджиев от 12 ж успяха да създадат връзка със своите връстници мигранти и да им погнат да опознаят София. 

Репортаж за изявата на учениците от ФЕГ е излъчен в емисия на БНТ2.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.