На 12 декември 2023 г. хорът на 9. Френска езикова гимназия Алфонс дьо Ламартин представи благотворителен рождествен концерт в клуб Сингълс в НДК. В събитието участва уникален музикален ансамбъл, включващ хора на 9. ФЕГ, който изпълни песни на няколко езика френски, английски, български, а дори и на африканския език зулу. Празничното настроение беше допълнено както от юбилейните изпълнения на Тийн госпъл, така и от солисти на 9. ФЕГ.
Диригент, ръководител и организатор на събитието беше г-жа Ламбрини Джамджиева, без чиято подкрепа, опит и умения този прекрасен празник не би могъл да се състои.
На събитието взеха участие и специални гости, които чрез невероятните си изпълнения допринесоха за рождествения дух.
Директорът на гимназията гжа Емилия Богданова, също беше част от празничната атмосфера, като поздрави с реч публиката и участниците.
Имахме честта на концерта да присъства българската звезда и вокален педагог Росица Ганева. А за нея хорът на 9. ФЕГ беше подготвил специална музикална изненада.
Концертът не беше просто музикален спектакъл, но и акт на доброта. Приходите от събитието са в подкрепа на тежко болен учител от гимназията.
Този празничен спектакъл не само отрази вълнуващия талант на учениците, но потвърди и девиза на гимназията „Ça ira puisque nous sommes ensemble!, свързан със силата на единението. Събитието изкусно съчета традициите, изкуството и благотворителната дейност, оставяйки незабравим отпечатък в сърцата на всички присъстващи.
Автори: Кристина Калина Горанова и Валентина Симеонова

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.