Темата на благотворителната изложба на клуб „Фотография“ в 9. ФЕГ „Синьо, бяло, червено“ е вдъхновение от филмовия шедьовър – трилогията на Кшищоф  Кешловски ,,Три цвята: Синьо, бяло, червено“, която визира цветовете на френското знаме и символиката им. Фотографиите в изложбата са сякаш кадри от филм, в който откриваме цялото многообразие от настроения и пориви на човешкия дух. Реалността и фантазията се преплитат, за да сътворят свят на надежда, удовлетвореност и мир.
Благотворителната кауза е за събирането на средства за лечението на ученик от 9. ФЕГ ,,Алфонс дьо Ламартин.“ По време на официалното откриване на изложбата гостите ще имат възможност да закупят любимите си фотографии.
Изложбата се реализира с любезното съдействие на НСФА ,,Янка Кюркчиева“ в ,,Клуб-галерия на фоторепортера“ на 02.05.2023 г. от  18:00 часа.
Учениците, участващи в изложбата са:
Василена Попилиева – 8. г клас
Кристиан Шиваров – 8. е клас
Ива Иванова – 9. а клас
Никол Антова – 9. в клас
Цветелина Минева – 9. в клас
Лора Рачева – 9. е клас
Мария Венелинова – 9. е клас
Стефани Попова – 9. е клас
Александра Георгиева – 9. ж клас
Дарина Данчева – 10. ж клас
Деора  Митева – 11. г клас
Мария Венелинова – 9. е клас
Накратко за моите фотографии – започнах да проявявам интерес към фотографията, още като бях малка и ми беше връчен един много голям за ръста ми фотоапарат, и за всяко интересно нещо, което видех, натисках бутона за снимка и така на ден правех по 1000 снимки. И до ден днешен си продължавам същата практика, когато нещо грабне вниманието ми, за секунди си изваждам телефона/камерата, снимам и после пак прибирам. Любимите ми снимки са направени за 3 секунди, в които съм видяла нещо, снимала съм го и съм отминала. Има нещо в синия и в червения цвят, което ме привлича и то очертава рамките на най-добрите ми снимки.
Лора Рачева – 9. е клас
Фотографията е… ,,Лора няма да те чакаме повече да снимаш”, каза майка ми по време на семейна разходка, прекъсвайки концентрацията ми. ,,Нищо не разбират” помислих си аз. Очите ми гледаха в 10 посоки, бях нащрек. Вдигам камерата, поемам дъх и…
Какво е фотографията за мен? Свалих устройството и се огледах. Всичко изглеждаше необикновено, а аз бях на мисия да открия повече от това. Това, което търсех, беше пред мен, зад мен, отляво и отдясно, аз просто трябваше да го хвана съвсем бързо и незабелязано. Но как? Умът ми се изостри. Винаги иска да погледне от друг ъгъл, за да види скритото.
Издишах. Колко бързо стана. Отговорих ли на въпроса? Може би. Лично аз намирам по някоя следа във всяка фотография, която зърна, и продължавам напред, събирайки парчетата…вероятно до края на живота си.
Деора Митева – 11. г клас
Аз съм Деора Митева, повече разпознавана като demarcyk или Део. Обичам да запечатвам реалността по абстрактен и магичен начин. Моментите се движат, а аз се старая да ги хващам, за да могат да се превърнат в материални спомени. Намирам във всичко красота и не изпитвам нуждата да я инсценирам, защото няма по-добър артист от живота около нас. Най-често заснемам близките си в ежедневието ни и всички приключения в него. Чрез снимките си целя зрителят им да се почувства за малко сякаш е в дадения момент на даденото място заедно с нас, усещайки атмосферата по свой собствен начин.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.