Достойно представяне на 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” на XXXI Национална олимпиада по философия

Сияна Светлозарова Василева от 11В клас  се класира на осмо място  на националния кръг на олимпиадата по философия.  Нейният резултат е с 14 точки повече от този на последния лауреат на олимпиадата и 38,5 от общо 560 по-малко от класирания на първо място. Националният кръг се проведе в гр. Варна от 29. до 31.03.2019 г. Сияна Василева премери сили с още 53 участници и впечатли националната комисия като избра да пише есе по фрагмент на Зигмунт Бауман: „В съвременните градове идентичността е завинаги разделена от вродеността”.
С блестящия си резултат тя е една от десетте ученици, добили правото да участват в подготвителния кръг и да се състезават да представят страната ни на международната олимпиада по философия в Рим.
С успеха на Сияна 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” за поредна година има своето отлично представяне на този висок форум на „любомъдрите“. Успехите в олимпиадата по философия са белег за професионалната работа на  екипа учители по философия в училище: Александър Стамболийски, Розелина Найденова – Пириндева, Теодора Тодорова и Мирослав Зашев. 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” се гордее с талантливите си ученици и учители, преследващи с нестихваща любов същностното в познанието.
Николай Бердяев казва в една своя мисъл, че  „Философията е школа на любов към истината”.
Успех на Сияна Василева в бъдещите ѝ философски изяви и в осъществяването на  нейната „любов към истината!”

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.