Сияна Светлозарова Василева от 11В клас  се класира на осмо място  на националния кръг на олимпиадата по философия.  Нейният резултат е с 14 точки повече от този на последния лауреат на олимпиадата и 38,5 от общо 560 по-малко от класирания на първо място. Националният кръг се проведе в гр. Варна от 29. до 31.03.2019 г. Сияна Василева премери сили с още 53 участници и впечатли националната комисия като избра да пише есе по фрагмент на Зигмунт Бауман: „В съвременните градове идентичността е завинаги разделена от вродеността”.
С блестящия си резултат тя е една от десетте ученици, добили правото да участват в подготвителния кръг и да се състезават да представят страната ни на международната олимпиада по философия в Рим.
С успеха на Сияна 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” за поредна година има своето отлично представяне на този висок форум на „любомъдрите“. Успехите в олимпиадата по философия са белег за професионалната работа на  екипа учители по философия в училище: Александър Стамболийски, Розелина Найденова – Пириндева, Теодора Тодорова и Мирослав Зашев. 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” се гордее с талантливите си ученици и учители, преследващи с нестихваща любов същностното в познанието.
Николай Бердяев казва в една своя мисъл, че  „Философията е школа на любов към истината”.
Успех на Сияна Василева в бъдещите ѝ философски изяви и в осъществяването на  нейната „любов към истината!“

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.