На 20 май се проведе състезание по дебати, посветено на 9 май – Деня на Европа, организирано от ПЧМГ и фондация „ЕкоОбщност“. На него учениците в отбора по дебати на 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ показаха знания по въпросите за ролята на ЕС в живота на европейските граждани, обсъждаха доводи „за“ и „против“ актуални проблеми – бъдещето на Зелената сделка, механизмите за вземане на законодателни решения в ЕС и Европа след изборите.
Знанията и уменията на нашите гимназисти бяха заслужено отличени: първо отборно място и златна купа, второ място за капитан на отбора Елена Шуманова, второ място за първи говорителАлександър Косев. Много силно представяне имаха и останалите  участници в отбора на Френската гимназия – Виктория Попова, Ивайло Михайлов и Борислав Джифаров. Наш участник – Огнян Дянков – имаше и в сборния отбор, получил сребърна купа и второ отборно място.
Отборът по дебати е трениран от госпожа Теодора Тодорова. Златната купа беше връчена официално на госпожа Емилия Богданова (директор на Френската гимназия) и посветена на нашето училище.
Прекрасно събитие, благодарим на организаторите и останалите отбори за този важен и актуален дебат!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.