На 13.07.2023 г. г-н Пиер Колио, съветник по сътрудничеството и културната дейност в Посолството на Франция в София и Директор на Френския институт, връчи отличителните знаци на Кавалер на Националния орден на Академичните палми на госпожа Людмила Гълъбова старши учител по френски език в 9. Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“.
Официалната церемония, се състоя във Френския институт. Тържеството бе пореден акт на изразност на действеното сътрудничеството между нашите страни в областта на културата и образованието. В този ход, вече 62 години Френската езикова гимназия в София, като съставна част от образователните институции в страната, изпълнява своите задължения на установен център за изучаване на френски език и култура. Благодарение на опитността и висококвалифицираната дейност на всички учители, хиляди възпитаници на гимназията са добили своя мироглед, развили са собствената си широка духовност и са предопределили бъдещата си професионална отдаденост.
На събитието по присъждане на отличителния знак на госпожа Гълъбова присъстваха служители на Френския институт, представители на МОН и на културни организации и колеги. Госпожа Гълъбова благодари за изключителното внимание. 
Пожелаваме на госпожа Людмила Гълъбова да продължава да бъде непринудена, загрижена и много успешна в резултатите, да поставя високо житейските ценности и да допринася за усъвършенстването на работата.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.