СПОДЕЛЯМЕ КНИГИ
Няма по-евтино развлечение и по-продължително удоволствие от четенето.
М. Монтен
„Споделяме книги“ е инициатива на ученици от „Г“ и „Е“ паралелки на випуск 2022 г., участвали в НП „Ученически олимпиади и състезания“, някои от които виждате на снимките. В края на учебната 2020-2021 г. те подбраха и закупиха книги, водени от желанието в гимназията да се обособи пространство за свободно споделяне на художествени произведения.  През месец януари на 2023 г. тяхната идея бе осъществена. От стелажите, разположени във фоайето на втория етаж на гимназията, всеки член на училищната общност може да вземе книга, да я прочете и да я върне. Всеки, който иска да обогати колекцията, трябва само да донесе книга и да я сподели с читателите от Френската.
Сред книгите са представени творби на ученици, създадени в часовете по изобразително изкуство – илюстрации, корици на книги, както и поетически текстове на участниците в Ламартиновите четения 2022 г.
Благодарим на всички бивши и настоящи ламартиновци, които поставиха началото на тази инициатива! Благодарим на ръководството на гимназията за подкрепата, както  и на преподавателите  г-жа Светлана Тодорова, г-жа Веселина Панева и г-н Владимир Игнатов!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.