За часовете по български език и литература, водени от гжа София Тодорова, шест девети класа създадоха свои бюлетини, влизайки в ролята на медии и поставяйки се на мястото на истински журналисти. Някои от тях осъзнаха, че биха се ориентирали професионално към тази сфера. Всяка медия е със свой облик заглавие, лого и съдържание: новини, репортажи, интервюта, статии, фейлетони, памфлети, страници за култура и за забавление, фотографски секции, комикси и илюстрации. Медийните продукти демонстрират връзката между публицистичните жанрове, владеенето на различни езици и стилове, въображението, усета за актуалност и гражданска позиция, ИКТ уменията и артистичността на своите автори. Бюлетините са изложени във фоайето на Френската гимназия от 17 до 28 февруари.
Благодарим на Ръководството на гимназията за възможността да представим своите идеи за общуване чрез медии в пространството на Френската гимназия. Признателни сме на гжа Светлана Тодорова за съдействието при подреждането на изложбата.
Учениците на Френската гимназия, които реализираха този проект, с удоволствие Ви канят да го разгледате, да оставите своето мнение и да споделите впечатленията си.
Заповядайте на изложбата Бюлетини!
Лора Рачева, 9.Е

 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.