С удоволствие ви съобщаваме за поредната награда за художествена литература, която беше спечелена от ученичка на френската гимназия. Мария Петрова  от 11.Ж клас е лауреат на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“, който се проведе през месец март 2021 г. Конкурсът се провежда всяка година, участието е анонимно и дава възможност на ученици от цялата страна да покажат своите възможности, като участват със стихотворения или разкази.
Мария спечели втора награда със своя разказ „Пук“, който е включен в сборника „Петя – пристан зелен“, където  са публикувани текстовете на лауреатите от Националния литературен конкурс.
Разказът на Мария е на 16. страница на сборника, който може да бъде отворен и разгледан от тук.
След получаването на призовата награда Мария беше поканена за интервю в предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS.
Dnes.dir.bg публикува отделна статия за наградения разказ, в който Мария споделя своите творчески вълнения и преживявания, свързани с писането на разказа и с участието в конкурса. Цялата статия можете да прочетете тук. 
С радост споделяме нашето удовлетворение от събитието, като се надяваме, че все повече ученици от гимназията ще се включват в различни конкурси и творчески прояви, за да продължават да ни радват със своите постижения и успехи!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.