С радост приветстваме нашите лауреати от националния кръг на Многоезичното състезание в категория френски/испански език. Мартин Гърбачев от 11 е клас завоюва първото място, а Калина Жечкова от 11 г клас взе третата награда. Това състезание е истинско предизвикателство за учениците. Участниците в него имаха за задача да преразкажат на втория изучаван език, в случая испански, текст, който са чули два пъти на първия чужд език, т.е. френски. Те трябваше да напишат и аргументативно есе на испански език върху предварително зададен текст за четене с разбиране на френски език.
Техните преподаватели Вяра Любенова и Боряна Коджабашева се радват от сърце на успехите им. Нека тези постижения насърчават и други ученици за нови бъдещи постижения в романските езици!
 

 

Многоезичното състезание беше голямо предизвикателство за мен. А обстоятелствата около неговото провеждане бяха още по-невероятни. Седмица точно преди първия кръг карантинираха класа ни и дори не се очертаваше да участвам, но в петък РЗИ свали карантината и имах възможността да се явя в събота сутринта на това оспорвано състезание. Подготовката си дължа на г-жа Коджабашева и г-жа Любенова и най-вече на тяхната готовност да отговорят на въпросите ми по всяко време. Първо място в състезателна квота френски-испански език е чест за мен и голяма награда за труда на моите преподаватели.

Мартин Гърбачев, 11 е клас

 

 

Междуезичното състезание беше ново предизвикателство за мен. Форматът на състезанието се състоеше от две части и на нашата група всяка част беше представена на френски, а от нас се очакваше да преразкажем и да създадем свои текстове на втория ни чужд език – испански. Имаше известни затруднения за мен, понеже не се беше случвало често да пиша по-сложни текстове на испански, които да достигат по-високо ниво на изказ. Благодарение на госпожа Боряна Коджабашева обаче успях да се науча да пиша истински свързан текст на испански език! Както с нея, така и с госпожа Вяра Любенова, направихме много упражнения, които госпожа Коджабашева винаги проверяваше и ми помагаше да подобря.

Това състезание ми помогна да направя по-съществена връзка между двата езика, което беше наистина полезно. Въпреки трудностите, испанският език е един от любимите ми езици, което прави желанието ми да го изучавам още по-голямо!

Калина Жечкова, 11 г клас

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.