В навечерието на 24-ти май с особено удоволствие и чувство на удовлетворение отбелязваме, че за поредна година възпитаниците на 9.ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” постигнаха високи резултати на областните кръгове на олимпиадите, което ги класира за национален кръг.
За втора поредна година Ана Кюркчиева от 10.г клас ще представя гимназията ни на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература. През миналата учебна година тя, Кристина Велева и Томи Кривачкова, тогава деветокласнички, бяха част от двадесетте ученици от цялата страна в групата 8-10 клас, които се изправиха пред предизвикателството да съизмерят своята обич към родния език. Всички те се представиха достойно, а за наша радост и гордост Ана Кюрчиева зае първото място в класирането.  Една година по-късно тя е представител на Френската гимназия сред двадесет и четирите допуснати до националния кръг на олимпиадата ученици от възрастова група 8-10 клас. Убедени сме, че Ана ще съумее да засвидетелства и този път своите познания, своята чувствителност към художествената реч и умението да изразява духа си с нежната сила на словото!
Олимпиадата по френски език е едно от най-тежките състезания, на което участниците показват високо ниво на владеене на тънкостите на езика и мерят силите си с представители на останалите езикови гимназии в страната. Нелекият формат представя пред тях сериозно предизвикателство и ги поставя в условия на силна конкуренция. Тези постижения са свидетелство и за високото ниво на работа, компетентност и мотивация на техните учители по френски език.  Успех на предстоящия национален кръг на нашите 28 ученици:
8.клас – Валентина Иванова, Мария Спасова, Румяна Балджиева, Димитър Топалов,  Ивайло Стоянов;
9.клас – Мартин Гърбачев, Петра Николова, Неда Хабова, Боян Белчев, Емилия Дюлгерова, Калина Жечкова, Диана Маркова;
10.клас – Никола Найденов, Василена Дочкова, Елена Петкова, Рада Димитрова, Вероника Стефанова, Емма Стефани Стоянова, Милен Младенов;
11.клас – Александър Владимиров, Виктория Асенова, Ема Анастасова, Траяна Христова;
12.клас – Апостол Чуканов, Рая Панайотова, Йоанна Кирилова, Кристиан Апостолов, Виктория Цветкова.
Трима дванадесетокласници от 9. Френска езикова гимназия отново са сред най-добрите млади историци на България! За поредна година учениците от 9.ФЕГ  се включиха масово в Олимпиадата по история и цивилизация. С огромно удовлетворение и гордост споделяме чудесния успех, който постигнаха нашите възпитаници Кристина Секулоска от 12.г, Йордан Василев от 12.а и Боян Методиев от 12.а клас. Високите им резултати ги отвеждат на финалния кръг на Националната олимпиада по история и цивилизация, за който са класирани 31 дванадесетокласници от цялата страна. Бъдещето принадлежи на тези, които мъдро осмислят миналото и го претворяват в ценно познание и съзидание!
Учителите и ръководството на Френската гимназия оценяват високо положените от нашите олимпийци усилия и постигнатите резултати и изразяват благодарността и гордостта си, че имаме възможността да работим с такива талантливи и амбициозни млади хора.
Скъпи наши олимпийци, пълноценна подготовка и успех на финалните кръгове на олимпиадата по български език и литература, по френски език и по история!
Вие сте наша гордост и достоен пример!
Желаем ви успех и вдъхновение!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.