На конкурса «Градът на бъдещето», организиран от Великотърновския университет «Свети Свети Кирил и Методий» съвместно с Университетската агенция на франкофонията за Централна и Източна Европа, в категория «есе» на френски език Катерина Любенова от 12 д клас завоюва първо място, а Диана Маркова от 11 в клас – второ място.
В категория «поезия» първото място бе присъдено на Александрина Стойкова от 10 Б клас.
Церемонията по награждаването на лауреатите от конкурса се проведе на 30 май 2022 г. в зала „Славейков“ на Френския институт.
В същия момент се извърши и награждаването на победителите от конкурса за есе на френски език, организиран от Русенския университет «Ангел Кънчев», където първа награда в своята възрастова група за втори пореден път спечели Катерина Любенова от 12 д клас, а Габриела Иванова от 11 г клас – първото място съответно за 11 клас. Темата на есето беше: „Разказ за майка ми“.
Водещ на събитието беше госпожа Афродита Сариева, вице-президент на Асоциацията на преподавателите по и на френски език.
Наградите бяха връчени от г-жа Клодия Калво, помощник-съветник по културно и образователно сътрудничество във Френския институт и аташе по образователно сътрудничество към Посолството на Франция, г-н Еманюел Самсон, ръководител на Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа на Международната организация на франкофонията и гл. ас. д-р Павлина Рибарова, преподавател във ВТУ и госпожа Вяра Любенова, председател на АПФБ. Наградният фонд бе осигурен от организаторите на конкурсите и от Телъс интернешънъл.
Поздравления за победителите и техните преподаватели: Людмила Гълъбова, Вяра Любенова, Надежда Тончева! 
 

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.