Уважаеми ученици,
Уважаеми колеги,
Уважаеми родители,
Ръководството на Френската гимназия има удоволствието да Ви информира, че откриването на новата учебна година ще се осъществи на 15.09.2021 г. по следния график:
09:00 часа ЧК в класна стая (30 мин.) за учениците от IX клас – включва  инструктаж срещу подпис, предоставяне на седмичното разписание. След часа учениците се освобождават и напускат сградата, стаите се проветряват и  дезинфекцират.
09:30 часа ЧК в класна стая (30 мин.) за учениците от X клас  – включва инструктаж срещу подпис, предоставяне на седмичното разписание. Учениците се освобождават и напускат сградата, стаите се проветряват и дезинфекцират.
10:30 часа – тържество за учениците от VIII клас (30 мин.) в двора на училището,  в края на тържеството осмокласниците влизат в класните стаи за ЧК (30 мин.) – включва инструктаж срещу подпис, предоставяне на седмичното разписание.  Учениците се освобождават и напускат сградата, стаите се  проветряват и  дезинфекцират.
12:00 часа ЧК (30 мин.) за учениците от XI клас  – включва инструктаж  срещу подпис и предоставяне на учебната програма. Учениците се освобождават и напускат сградата, стаите се проветряват и дезинфекцират.
12:30 часа ЧК (30 мин.) за учениците от XII клас  – включва инструктаж  срещу подпис, предоставяне на седмичното разписание. Учениците се освобождават и напускат сградата, стаите се проветряват и дезинфекцират.
Напомняме на всички ученици, че в сградата на гимназията ще се влиза с маски.
В 9.ФЕГ продължават ремонтните дейности по проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община“, финансиран от Оперативна програма“ Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, съгласно АДБФП  BG 16RFOP001-1.001-0001-С01“. В тази връзка за осигуряването на безопасни условия на обучение се налага временно да бъде въведена следната организация на учебния процес:
§  От 15.09.2021 г. – в първа смяна присъствено ще се обучават учениците от VIII и IX клас, а X клас ще се обучават в първа смяна онлайн.
§  От 16.09.2021 г. – във втора смяна присъствено ще се обучават учениците от XI, а учениците от XII клас ще се обучават онлайн.
§  От 04.10.2021 г.  – в продължение на две седмици в съответните смени присъствено ще се обучават VIII, X и XII клас, а IX и XI клас ще се обучават онлайн.
Ротацията ще се осъществява на две седмици до приключването на ремонтните дейности.
3 коментара
 1. Здравейте!
  Искам да попитам дали се потърсиха възможности за присъствено обучение на гимназистите? Как щеше да започне учебната година ако ремонтът беше преди две години? Предполагам нямаше да се обяви ваканция за децата!
  Вторият ми въпрос е свързан с ротацията. Защо не са по 2 випуска първа и втора смяна? Ако бяха по 2 випуска на смяна ротацията можеше да се провежда веднъж на 2 седмици. В този случай в смяната с 3 випуска щяха да са само по седмица онлайн и по 2 седмици присъствено?
  С уважение!
  Радослава Илиева

 2. Не съм съгласна с тази организация. Не може цялата страна да учи нормално, а нашите деца он лайн, защото някой не си е свършил работата! Това е дискриминация! Има свободни училища, ползвайте временно тяхната база. А какво щеше да стане, ако нямаше он лайн обучение?!

 3. До ръководството на гимназията:
  Колко още време ше продължи ремонта?
  Децата ни,които сега ще са 10 клас,в осми клас цял един срок бяха онлайн.Когато бяха 9 клас,почти цялата учебна година бяха онлайн.Тази година с този ремонт се очертава същото.Всъщност те кога ще учат в гимназията и кога ще научат френския език?
  Ремонта не може да бъде причината,заради която да лишавате децата ни от истинското присъствено училище.Искам да знам,какви точно усилия положихме вие ръководството,за по-доброто обучение на децата ни.С уважение

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.