От 27 до 30 септември 2019 г. в град Кишинев, Молдова, се проведе петото издание на Международната олимпиада по френски език, като в състезанието взеха участие представители на шест държави – Албания, Армения, България, Северна Македония, Молдова и Румъния. Отборите бяха оценявани според нивото на владеене на френски език – В1 за единадесети и В2 – за дванадесети клас, доказвайки знанията си в два етапа – писмен и устен.

Българският национален отбор включваше представители от София, Пловдив, Варна и Стара Загора, а участниците бяха придружени от г-жа Веселина Ганева, държавен експерт по романски езици в МОН, и г-жа Вяра Любенова, главен учител в 9. ФЕГ и председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, която беше член на международното жури.

Ученичките на 9. ФЕГ: Йоанна Кирилова – 12 Г, Виктория Цветкова – 12 В и Ема Анастасова – 11 Е, част от българския отбор, се справиха достойно с предизвикателството. Йоанна Кирилова получи II награда на писмения етап, а за устното си представяне момичетата от нашата гимназия взеха съответно I, II и III награда. Поздравяваме ученичките и техните преподаватели с пожеланието да постигнат нови успехи!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.