На 30 май 2022 г. в зала „Славейков“ на Френския институт се проведе церемония по награждаването на лауреатите от конкурса по креативно писане на френски език с десетте думи на франкофонията за 2022 г., организиран от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България в рамките на месеца на Франкофонията.
За поредна година нашите ученици се представиха блестящо – в категория „проза“ Катерина Любенова и Димитър Ковачев от 12 д клас завоюваха първо място, а третото място бе присъдено на Диана Димова и Валентина Симеонова от 9 е клас. В категория „поезия“ второто място бе отредено на Александра Александрова, Елица Костова и Марияна Терзиева от 12 а клас.
Участниците бяха приветствани от г-жа Клодия Калво, аташе по образователното сътрудничество към Френския институт в България, която връчи наградите в категория „проза“, господин Емануел Самсон, директор на Центъра на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, който награди отличилите се ученици в категория „поезия“, както и от госпожа Вяра Любенова, председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.
Наградният фонд е осигурен от Френския институт в България,  Посолството на Швейцария в България, Регионалния център на Международната организация на Франкофонията за Централна и Източна Европа, издателство „Колибри“, Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.
Честито на победителите и поздравления за техните преподаватели Людмила Гълъбова, Надежда Тончева, Светослав Коцев, Кристина Маринова!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.