Френската езикова гимназия от години е доказала своето водещо място сред училищата в България с множестовото си отличия на конкурси, олимпиади и състезания. Въпреки трудните обстоятелства на обучението през учебната 2019/2020 отново заемаме призовите места на националните кръгове на олимпиадите по редица учебни предмети, което показва професионализма на учителите и високите компетентности и мотивация на учениците от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“.
·         Радваме се да съобщим, че ученичката Ана Кюркчиева от 10. г клас за втора поредна година е класирана на първо място на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература за 8.-10. клас, който се проведе на 28 юни 2020 г. Нейният успех е безспорен в един нов и близък до спецификата на изследването PISA формат на олимпиадата.
·         На Националната олимпиада по френски език на 27 юни 2020 се явиха 28 класирани ученици от Френската гимназия – петима от осми клас, седем от девети, седем от десети, четирима от единадесети и петима от дванадесети клас. Класирането на този кръг традиционно доказа, че нашите ученици нямат конкуренция в подготовката си по френски език. Те се представиха блестящо, демонстрирайки впечатляващи знания, чувство за отговорност и отдаденост.
За поредна година имаме лауреати на Националната олимпиада по френски език – дванадесетокласниците Виктория Цветкова от 12. в и Кристиян Апостолов от 12. ж клас, удостоени с оценка Отличен 6,00. А на Апостол Чуканов от 12 клас, заел седмо място, се присъжда оценка Отличен 5,75.
Ето и престижното класиране на нашите ученици:
8. клас
1-во мястоВалентина Иванова с 96 т.
2-ро мястоИвайло Стоянов с 95 т.
4-то, 5-то и 6-то място също се заемат от ученици на 9. ФЕГ, съответно Мария Спасова – 92 т., Димитър Топалов – 91 т., Румяна Балджиева – 90 т.
9. клас
1-во мястоДиана Маркова с 98 т.
2-ро мястоКалина Жечкова с 97 т.
3-то мястоМартин Гърбачев с 95 т.
10. клас
1-во мястоМилен Младенов с 92 т.
3-то мястоЕмма-Стефани Стоянова с 90 т.
11. клас
2-ро мястоАлександър Владимиров с 95 т.
6-то мястоЕма Анастасова с 90 т.
12. клас
1-во мястоВиктория Цветкова с 96,5 т.
5-то мястоКристиан Апостолов с 88 т.
·         С огромно удовлетворение и гордост представяме и резултатите на дванадесетокласниците от 9. ФЕГ, които се класираха за участие на Националния кръг на Олимпиадата по история и цивилизация, до който достигнаха само 31 ученици от цялата страна. След изключително оспорвана надпревара Кристина Секулоска от 12. г клас получи оценка Отличен 5,50. Другите ни представители –Йордан Василев и Боян Методиев от 12. а клас – също заеха престижни места на финала с оценки от Много добър 5,25.
Благодарим Ви за старанието, усилията и позитивизма въпреки предизвикателствата на ситуацията! Носете и предавайте любовта си към родната ни история, винаги и навсякъде бъдете достойни българи!
·         На фона на отличните резултати на Френската гимназия в тазгодишните ДЗИ и националните олимпиади другата радостна новина е, че Севда Иванова от 10. б клас е победител в литературния конкурс на името на Мими Праматарова, организиран от Националния доверителен екофонд. По темата на конкурса „На другия ден след COVID 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда“ нашата ученичка участва с разказ и бе отличена сред 160 ученици от цялата страна. Севда е снимана с наградата тук. Награденият с първа награда разказ е поместен тук.
Благодарение на ентусиазма и всеотдайността на учениците и учителите от нашата гимназия, изпращаме една успешна, макар и необичайна учебна година.
Благодарим на отличилите се ученици от Френската гимназия! Гордеем се с успехите им и им пожелаваме бъдещи отличия!

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.