На 11.10.2017 г. в 9. ФЕГ бе представена първата официално открита самостоятелна фотографска изложба на наш ученик в сградата на гимназията Йоанн Стоев (11 г клас), който вече трета година е неизменна част от малката ни фотографска общност. Изложбата се нарича „Славей в града“ и е вдъхновена от фотомодела на Йоанн – Славея. Фотографиите са черно-бели и въздействат със стил, въображение, чистота и лаконичност на образа. Отличното им техническо изпълнение е следствие от непрекъснатия стремеж на автора към самоусъвършенстване и от неговото прецизно отношение към най малките детайли в работата. Изложбата разкрива разнородните творчески търсения на Йоанн Стоев – от безупречно точното отразяване на реалността до сътворяването на нова, магическа реалност.

Това е още една творческа проява на ученик от 9. ФЕГ, която допринася за артистично-интелектуалния облик на гимназията. Надяваме се официалното откриване на подобни арт изяви в сградата на нашето училище да станат поредната традиция, съхраняваща особения артистичен дух на Френската гимназия.

Йоанн Стоев е сътрудник на гимназиалната комисия за сайта. С негово съдействие се отразяват изяви от училищния свят. Обективът му ни доближава до съучениците му и до техните съвременни представи за познанието, мисленето, морала и изкуството.

Вашият коментар

Писането на български език и на кирилица е задължително.